Connect with us

Már megint nem a szegények járnak jól

Laptop

Már megint nem a szegények járnak jól

Digitális forradalom elindítása helyett gazdagok játékszereivé váltak a netbookok.

Tegnap számolt be az Intel arról a megállapításáról, miszerint az olcsó és kompakt masinák esősorban nem az új vásárlókat ragadják meg. Ehelyett a számítástechnika mellett már elkötelezett vevők nyitják ki pénztárcájukat a netbookokért – azok, akik már legalább egy PC-vel rendelkeznek otthonukban. Ebből következően, ha a most piacon levő modellek nem képesek megragadni a „számítógép-szűz”, leendő felhasználókat, akkor a 10,1 colos, Windows 7-tel előre telepített változatok sem fognak földcsuszamlásszerű terjedést indukálni az úgynevezett fejlődő piacokon.

„Nem hiszem, hogy az első vásárlók netbookokat vesznek. Első alkalommal valami igazira vágyunk, amikor veszünk valamit. És ez nem csak Kínára jellemző, hanem a világ egészére. Ha el akarjuk költeni kemény munkával megszerzett pénzünket, akkor először olyan számítógépet veszünk, amit aztán otthon használunk.” – mondta Sean Maloney, az Intel vezető alelnöke. Maloney megállapítása szinte teljesen egybecseng egy korábbi tanulmány eredményével: amint azt egy hónapja megírtuk, a netbook vásárlók 60 százaléka (!) a kis eszköz megvétele és hazaszállítása után többé ki sem viszi a négy fal közül a kifejezetten hordozásra terveztetett masinát.

Az alelnök azon véleményének adott hangot, miszerint a netbookok döntő többségét azok vásárolják, akik már legalább egy vagy két PC-vel rendelkeznek, viszont szükségük van egy alapvető igényeket kielégíteni képes és olcsó rendszerre. Internetezéshez, e-mailek olvasására használják ezeket a masinákat – a netbookok tehát többnyire abban a feladatkörben teljesítenek, amire kitalálták őket, csak éppen nem segítik hozzá a szegényebb rétegeket a digitális írástudatlanság felszámolásához (vagy legalább csökkentéséhez).Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom