Connect with us

technokrata

Az első 1 TB-os laptop merevlemez

Laptop

Az első 1 TB-os laptop merevlemez

Kicsik között legnagyobb lett a Western Digital legújabb winchestere.

Várható volt, hogy előbb-utóbb a mobil számítógépeknél is elérjük az újabb prefixumot: immár a 2,5 colos méretű, kifejezetten laptopokba (és más, szórakoztatóelektronikai készülékekbe) szánt merevlemezek esetében is terabyte-ban mérhető a kapacitás. Elsőként a Western Digital rukkolt elő 1 TB tárhelyet nyújtó, mágneses háttértárolójával.

A WD Scorpio Blue sorozatba tartozó eszköz lemezenként 333 GB adat rögzítésére képes, amely így összesen 1 TB-os kapacitást nyújt. A SATA drive-ért 205 eurót kér a vállalat. Kínál kisebb és olcsóbb modellt is: a 750 GB-os változat ára 140 euró. Nem olcsó tehát egyik eszköz sem, és újdonságának köszönhetően egyelőre még egyetlen laptopkonfigurációban sem találkozhatunk vele. Jelenleg mindössze a WD saját külső tárolóeszközében (My Passport Essential SE portable USB drive) alkalmazzák a winchestert.

Nagy riválisa, a Seagate most hátrányba került a WD-vel szemben: a távol-keleti vállalat „csak” 640 GB-os kapacitású, 2,5 colos HDD-ket kínál, mint a mobil szegmens számára elérhető legnagyobb merevlemezt. Ezekben 320 GB-os tárhelyet nyújtó korongok találhatók, viszont csupán kettőt rakott beléjük a Seagate. Gyanúnk szerint azonban nem sokáig marad így a helyzet, és cég hamarosan követni fogja a Western Digitalt.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök