Connect with us

Olcsóbb processzorok

Laptop

Olcsóbb processzorok

Kevesebbe kerülő Intel négy-, két- és egymagos CPU-k.

Ez a hét az Intelnél a processzorár-csökkentésről szól. A vállalat ugyanis bejelentette, hogy számos központi vezérlőegységének mérsékli az árát – elsősorban azok a modellek lesznek olcsóbbak, amelyeket a mainstream piac számára fejleszt és gyárt az elektronikai óriás. Ezzel tulajdonképpen „kedvet csinál” az iskolakezdési időszakra felhalmozandó számítógépek processzorainak. A jelenség hasonló, mint amit a memóriák terén megfigyelhetünk, csak míg ott a felpörgő kereslet árnövekedést generált, addig az Intel fixált árakon kínálja termékeit, és azokat lépcsőzetesen, kiszámítható módon teszi olcsóbbá.

A négymagos Core 2 Quad lapkák mostanra érték el a hétköznapi szintet: a gyártó bejelentése szerint korábbi árukhoz képest 11-14 százalékot estek. Még az alacsony fogyasztású S sorozat is olcsóbbá vált: a 65 wattos TDP-vel bíró változatok belépő szintű modellje, a Q8400S így már „csak” 213 dollárba kerül (nagykereskedelmi mennyiség vásárlása esetén). Ami nem is sok egy viszonylag keveset fogyasztó, de erős négymagos CPU-ért.

Csökkent a négymagos Xeonok ára is: az egyfoglalatos szerverekbe és munkaállomásokba szánt X3330-as processzor 14 százalékot vesztett értékéből, így már 188 dollárért hozzáférhető. Emellett a Core 2 Duo, Pentium és Celeron lapkák is olcsóbbá váltak: 4-19 százalékkal mérsékelte ezen termékeinek árait az Intel.

A teljes lista itt tekinthető meg.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom