Connect with us

technokrata

10 év garancia az SSD-kre

Laptop

10 év garancia az SSD-kre

A winchestereket leváltani hivatott flashmemóriás adattárolóra extrém hosszú garanciát vállal egy gyártó.

Az itthon kevésbé ismert Patriot Memory bejelentette, hogy csúcskategóriás, Torqx fantázianevű modelljének jótállási idejét 10 évre terjeszti ki. A solid-state meghajtó ezzel a lépéssel a leghosszabb garanciaidőt kapta meg a piacon; ennyit még csak megközelítőleg sem nyújt egyetlen más vállalat sem a felhasználóknak. A lépéssel párhuzamosan megduplázta (128 MB-ról 256 MB-ra) az SSD-kre telepített DRAM cache méretét is a Patriot.

Korábban – ahogy az ipar minden más szereplője is – két évnyi jótállást biztosított a gyártó termékére. Mostani döntésével rögtön ki tudott tűnni a tömegből. Ugyanakkor, habár a garancia kiterjesztése rövidtávon egyértelmű előnyökkel jár, később még lehet gondja emiatt a Patriotnak. Az úgynevezett multi-level cell, vagyis többcellás (MLC) flash SSD-k egyelőre nem éppen hosszú élettartamukról híresek. Nem kizárt, hogy a 128 és 256 GB kapacitású változatokkal bíró Torqx háttértárolók egy jelentős része nem marad majd egy évtizedig működőképes; vagyis a gyártó így „tolja ki” a marketingköltségeket.

A belső RAID megoldást nem használó Torqx M28 SSD-k adatátviteli sebessége egész impozáns: a vállalat állítása szerint olvasáskor 260 MB/s, íráskor 180 MB/s teljesítményre képesek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle