Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújultak a Toshiba laptopjai

Laptop

Megújultak a Toshiba laptopjai

Nagyfelbontású kijelzővel bíró modellek a vállalat megújult kínálatában.

A japán cég itthon is bejelentette legújabb hordozható számítógépeit, a HD-ready L500 és A500-as modelleket, illetve a 13,3 colos LCD-vel szerelt U500-ast.

Satellite L5x0
A 15,6 hüvelykes Satellite L500 és a 17,3 hüvelykes Satellite L550 modellek strapabíró kialakítással rendelkeznek. In-Mold Rolling (IMR) technológia segítségével vékony vonalakat helyeztek el a külso borításon, amelyek a Snow Silver felület belsején, az ezüstszínu billentyuzet és a numerikus billentyuzet körül is folytatódnak. A négygombos multimédiás billentyusor és az akadálymentesen integrált touch pad biztosítja a Satellite-eszközök könnyu és gyors használhatóságát.

A Satellite L500 15,6″ HD Toshiba TruBrite kijelzovel rendelkezik, amely felbontása 1366×768 képpont, fényereje pedig 200 cd/m2. A Satellite L550 modellnek 17,3” HD TruBrite, energiatakarékos LED-háttérvilágítású technológiát használó kijelzoje van, felbontása 1600×900 képpont, fényereje 200 cd/m2. Bár a Satellite L500 és a Satellite L550 laptopokat általános felhasználásra tervezték, a készülékek számos csatlakozófelülettel rendelkeznek: egy HDMI-csatlakozó, egy 4-in-1 Bridge Media kártyaolvasó, két USB 2.0 és egy további eSATA/USB csatlakozás érheto el rajtuk. A gépek része még egy DVD Super Multi (kétrétegu) meghajtó, valamint egy VGA felbontású webkamera.

A Satellite L500 Intel Celeron, Pentium vagy Core 2 Duo processzorokkal, a Satellite L550 Intel Pentium és Core 2 Duo processzorokkal rendelheto, és akár 500 GB-os merevlemez is belekerülhet a laptopokba.

Satellite A500
A Satellite A500 fekete külso borítása egy új, az In-Mold Rolling (IMR) technológiára alapuló Toshiba Fusion-felülettel rendelkezik. Az új Satellite laptopok szegélyeit ezüst bevonattal látták el, ezzel is hozzájárulva az elegáns külsohöz. A lapos billentyukbol álló, mattfekete bevonatú billentyuzet háttérvilágítással rendelkezik. Jó hír, hogy erre a modellre numerikus billentyuk is kerültek. A többujjas (multi-touch) touch pad pedig megkönnyíti a görgetést és más, gyakran alkalmazott muveletek használatát.

A multimédiás készülék 16” HD Toshiba TruBrite, 16:9 képarányú kijelzovel rendelkezik, melynek felbontása 1366×768 képpont, fényereje pedig 200 cd/m2. A hangzásról pedig Harman Kardon sztereó hangszórók gondoskodnak. Beépített DVD Super Multi (kétrétegu) meghajtóval, egy 5-in-1 Bridge Media – a népszerubb adathordozó-kártyákat támogató – kártyaolvasóval, három USB 2.0 csatlakozással és egy további eSATA/USB csatlakozóval rendelkezik. Ez utóbbi támogatja a Sleep-and-Charge funkciót, amely lehetové teszi, hogy a felhasználók a notebook kikapcsolt állapotában is feltölthessék MP3-lejátszójukat, mobiltelefonjukat vagy más eszközüket.

A Satellite A500-ban egy Core 2 Duo (Satellite A500) processzor található. Az új Satellite A500 laptop legfeljebb 8 GB DDR memóriát és 500 GB kapacitású merevlemezt képes befogadni, de akár 64 GB-os SSD (mozgó alkatrészek nélküli) meghajtóval is megvásárolható. A HD webkamera széles formátumú videók rögzítésére alkalmas. A fejlett grafikai teljesítmény érdekében a Satellite A500 akár 1 GB DDR3 VRAM-mal rendelkezo ATI Mobility Radeon HD grafikus kártyával rendelheto.

Satellite U500
A laptop fehér, piros vagy barna színvilága nem csak a külso borításon, de a belso részeken is megjelenik. A vásárlók két külso kialakítás közül választhatnak a Satellite U500 esetében. Az egyik elegáns, krómhatású szegélyekkel, valamint egy opcionálisan háttérvilágítással ellátott billentyuzettel rendelkezik, míg a másik kialakítás megfizethetobb, ezüstszínure festett kerettel, háttérvilágítás nélküli billentyuzettel kapható.

Tömege 2,15 kg-tól kezdodik, fizikai paraméterei: 317×230 mm-es szélesség és hosszúság, valamint 29,5 mm-es elülso és 38,2 mm-es hátulsó magasság. Hordozhatóságát segíti az akár 3,5 órás akkumulátoros üzemido, illetve az adatvédelem: a rázkódás és ütodés hatására 3D gyorsulásérzékeloje az írófejet a másodperc töredéke alatt képes visszahúzni, így az nem károsítja a merevlemezt.

A 13.3” WXGA Toshiba TruBrite kijelzo 16:10 képarányú, a felbontása 1280×800 képpont, fényereje pedig 250 cd/m2. A Satellite U500 akár Core 2 Duo processzor is tartalmazhat, akár 8 GB DDR memória mellett. A Satellite U500 akár 500 GB kapacitású merevlemezt is képes befogadni. Mindezeken felül a Satellite U500 akár 512 MB DDR3 VRAM-mal felszerelt ATI Mobility Radeon HD 4570 grafikus vezérlovel rendelkezhet.

A laptop számos felületet biztosít a hordozható eszközök csatlakoztatásához: Bluetooth 2.1 + EDR, egy 5-in-1 Bridge Media kártyaolvasó, HDMI, két USB 2.0, valamint egy további eSATA/USB csatlakozás, amely támogatja a Sleep-and-Charge funkciót. A géphez jár egy DVD Super Multi (kétrétegu) meghajtó, amelybe egy nyíláson át helyezheto be a lemez (azaz nem tálcás kivitelu). A Satellite U500 része egy HD webkamera is. Az internetkapcsolathoz a Satellite U500 vezeték nélküli hálózati csatlakozást és beépített gigabites vezetékes hálózati csatlakozást biztosít.

Közös jellemzok
Az eszközök kapcsolódási lehetoségeit a beépített, draft-n szabványú WLAN-felület, a Bluetooth 2.1 + EDR, valamint a Fast Ethernet LAN (10/100 Mbps) biztosítják. A hálózati kapcsolat konfigurálását a Toshiba ConfigFree segíti.

A Toshiba Eco segédprogram egy gomb megnyomásával lehetové teszi a rendszer energiafogyasztásának aktuális adatainak megtekintését. Emellett minden új laptop – az RoHS-szabályozásnak megfeleloen – korlátozott mennyiségben tartalmaz ólmot, higanyt és egyéb veszélyes anyagokat, illetve megfelel az Energy Star 5.0 eloírásainak (a tanúsítás még folyamatban van).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés