Connect with us

technokrata

Hordozható külső merevlemezek az Iomegától

Laptop

Hordozható külső merevlemezek az Iomegától

Egyméteres zuhanást is kibírnak.

Az EMC tulajdonában álló Iomega bejelentette új, három különböző színben és akár fél terabyte-os tárkapacitással is megvásárolható Iomega eGo hordozható merevlemezeit. A tripla interfészes winchester egy FireWire 800 porttal, egy FireWire 400 porttal és egy USB 2.0 porttal rendelkezik, valamint különböző színekben és tárolókapacitással kerül piacra: a Silver és a Ruby Red modellek 320, illetve 500 GB-os változatban érhetőek el. A meghajtók HFS+ formattáltak.

A készülék 16 mm keskeny és 200 grammos alumínium váza egy 2,5 inch-es hordozható merevlemezt rejt magában. Az Iomega Drop Guard technológiája megvédi adatainkat a tripla interfészes eGo merevlemezen akár 1 méter 30 cm-es zuhanás után is.

Az eGo új tripla interfészes hordozható külső merevlemezek a notebookok vagy PC-k FireWire, illetve USB 2.0-ás portjához csatlakoztatva semmilyen más külső energiaforrást nem igényelnek a működésükhöz. Minden meghajtó rendelkezik FireWire 800 és FireWire 400 kábelekkel, valamint USB 2.0 Y kábellel, amelynek segítségével két USB porton keresztül láthatjuk el a készüléket energiával, amennyiben ez szükséges.

A merevlemezek az alábbi operációs rendszerekkel kompatibilisek: Mac OS X 10.4 vagy felette, Microsoft Windows 2000 Professional, Windows XP, és Windows Vista. A MozyHome szoftver Mac OS X 10.4 vagy felette, illetve Windows XP és Windows Vista rendszereken alkalmazható. Az EMC Retrospect szoftvere Mac OS X és Windows operációs rendszereken egyaránt fut.

Már kaphatóak a készülék 320 GB-os Silver és Ruby Red modelljei 109,90 eurós áron, az 500 GB-os modell pedig 144, 90 eurós áron. Minden új tripla interfészes eGo modell 3 éves garanciával vásárolható meg.



Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák