Connect with us

technokrata

Új Lenovo net- és notebookok

Laptop

Új Lenovo net- és notebookok

A kínai gyártó is elment a „trendi” irányba: pöttyös laptopok a Lenovo-tól.

A Lenovo három új hordozható gépet jelentett be, mellyel a kiadott közlemény szerint: „a felhasználó kezébe egy menő, könnyen használható, ugyanakkor megbízható technológiát” akartak a felhasználók kezébe adni a kínai szakemberek. A menőséget a szín- és mintavilág konzervatívtól elérő megválasztása hivatott szolgálni. Ez azt jelenti, hogy – szakítva a klasszikus fekete és szürke színekkel, a Lenovo szürkés és rózsaszínes külcsínnel bíró eszközökkel is előrukkolt. Ezek festése ráadásul nem homogén: a sajtótájékoztatón bemutatott szürke netbook például apró pöttyökkel tarkítva próbált kitörni az unalmas hétköznapi életérzésből.

IdeaPad U350 Laptop
A fekete borítású IdeaPad U350 négycellás akkumulátorral rendelkezik. Az alig 2 és fél centiméteres vastagságú gép 1,58 kilogrammot nyom, miközben 16:9-es képarányú, 13,3 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású LCD-vel szerelték fel. Említést érdemel az Ambient Light Sensor megoldás, ami automatikusan hozzáigazítja a képernyő beállításait a fényviszonyokhoz. Ez a láthatóságon túl az akkumulátoros üzemidőt is javítja.

Emellett ellátták Dolby Sound Room technológiával is, illetve a VeriFace arcfelismerő rendszer egyszerű beléptetést teszt lehetővé a felhasználók számára. Amint azt Tóth Péter, a Lenovo kereskedelmi igazgatója elmondta, az arcfelismerés továbbfejlesztésre került – szemben az első generációs megoldással, ami becsapható volt a tulajdonosról készített fényképpel, az újabb változat már nem csapható be ezzel a trükkel. Tóth szerint a VeriFace immár olyan részleteket is figyelembe vesz, mint a szem vagy a fej mozgása.

Intel Core 2 Solo vagy Pentium ultra-alacsony fogyasztású processzorral szerelten, maximun 8 GB-ig bővíthető DDR3-as memóriával és maximum 500 GB-os merevlemezekkel felvértezve érkezhet a felhasználóhoz a masina. Az adatok biztonságáért pedig a ThinkPadekből ismert Active Protection System felel, ami a leejtett gép merevlemezét azonnal leállítja, így kerülve el az adatvesztést.

IdeaPad S12 Netbook
A Lenovo első 12 hüvelykes netbookja, az IdeaPad S12 immár teljes méretű billentyűzettel együtt érkezik. A netbook akár hat órás üzemidőt is képes felmutatni az akkumulátor lemerüléséig. Ehhez természetesen szükség van a képernyő fényerősségének és a processzor teljesítményének visszavételére, de Tóth szerint a készülék még ilyen feltételek mellett is használható marad.

A fekete és fehér színben is kapható S12-be integrálásra került a Lenovo QuickStart, ami egy gyorsan betöltődő alkalmazási környezet. Ennek segítségével a felhasználó pillanatok alatt ellenőrizheti e-mailjeit, meglátogathat weboldalakat, megnyithat dokumentumokat anélkül, hogy ki kellene várnia a teljes operációs rendszer betöltésére.
Az IdePad S12 szintén rendelkezik a VeriFace, a Dolby Headphone technológiákkal és 4-az-1-ben kártyaolvasót is kapott. A gép 2,5 centiméter vastag, s 1,36 kg tömegű.

Lenovo G550 Laptop
Az újratervezett vékonyabb és könnyebb G sorozatú notebook 16:9 képarányú, 15,6 hüvelykes kijelzővel érkezik, a HDMI csatlakozó mellett DVD-írót is kapott. A megfelelő teljesítményért a gyors memóriamodulok és az Intel legújabb Centrino platformja felel, illetve a játékra is alkalmas nVidia grafikus vezérlő.

Az IdeaPad U350 bruttó 159 000, az S12 Netbook 129 000, a G550 laptop 119 000 forintba kerül. A készülékek a Lenovo üzleti partnereinél vásárolhatók meg augusztustól.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek