Connect with us

Icon7 Z500 – játékegeret teszteltünk

Laptop

Icon7 Z500 – játékegeret teszteltünk

Próbára tettük az izzadtságot magába szívó burkolattal ellátott, kifejezetten játékosoknak készített Icon7 egeret.

Mi az, amit egy reflexekre kihegyezett FPS játékkal rendszeresen szórakozó felhasználó elvár egy egértől? Nos, elsősorban azt, hogy a kis eszköz gyorsan reagáljon a mozdulatokra – méghozzá nagyon gyorsan. Mindamellett nem elég a tempó, fontos az is, hogy az egérrel hajszálpontosan lehessen feladatokat végrehajtani. Például egy virtuális mesterlövész „félkarú óriás”, ha a kezének legapróbb mozdításával a célkereszt pixel-tucatokat ugrik – a játék élvezhetetlen lesz számára.

A fentieknek megfelelően tehát az izmos processzor és videokártya mellett legalább ugyanennyire alapvető tényező a játékélmény tekintetében egy megfelelőre „szabott” egér. Ezt felismerték a perifériagyártók is, ezért már hosszú évek óta léteznek kifejezetten játékosoknak fejlesztett mutatóeszközök. Ezek közül próbáltuk ki az Icon7 tavaly debütált Z500 Laser Gaming Mouse eszközét.

A fekete, lángnyelvekkel díszített doboz sokat enged láttatni az egérből, még a csomagoláson keresztül is, köszönhetően a vékony műanyag burkolatnak. Messziről látszik, hogy a tenyér alá simuló része szokatlan anyagból készült: sportszergyártó cégek által is használt speciális szövetborítással látták el, minek köszönhetően magába szívja az izzadságot. Igen hasznos képesség ez, hiszen egy izgalmas játék hevében bizony bemelegedhet a tenyerünk; a fürdőbe való kijárkálás és kézmosás viszont megzavarja a játékélményt. Mindamellett nem kell eldobni a borítást akkor sem, ha tisztán szeretnénk tudni az egerünket: a dobozban található műanyag burkolatra cserélve a szövet egyszerűen kimosható.

Ha nem akarjuk darabokra tépni a csomagolást, nem árt, ha van kéznél egy olló: az Icon7 bőven ellátta celluxszal a tartóelemeket. Legkésőbb a kis eszköz kihámozását követően szembetűnik, hogy nem univerzális, hanem jobbkezes példány lapult a dobozban. Balkezesek tehát hátrányban, de a többség markába engedelmesen fog belesimulni a teflon („rendes” nevén politetrafluor-etilén) talpaknak köszönhetően szinte minden felületen megfelelően csúszó Z500-as.

A fekete, műanyag burkolat színvilágát a hüvelykujjnak jobban megfelelő szürke gumiborítás töri meg, no és persze a narancssárga kezelőszervek. Hüvelykujjunkhoz két gomb esik közel; kellő hosszúra alakított designjuknak köszönhetően az átlagos, a kicsi és a nagy kézzel „felszerelt” játékosok is kényelmesen elérik. A jobb és bal gomb elsőre picit keménynek tűnt, de idővel valószínűleg belekopik a használatba. Az egér szintén lenyomható görgője apró döccenésekkel teszi a dolgát – a digitális vezérlés élménye sajnos szinte biztosan eltűnik néhány hónap múlva, a használatból adódó kopás miatt.

És térjünk még egy picit vissza a szövetburkolatra: a hátlap egyetlen mozdulattal eltávolítható a készülékről. Annak érdekében, hogy használat közben stabilan a helyén maradjon, és mégse legyen csavarozást igénylő folyamat a csere, a gyártó egy kis mágnest tervezett a Z500-asba. A szövetburkolat hátul kilógó „fülét” megfogva egyetlen könnyed mozdulattal leemelhető, majd a mosást (és a száradást) követően ugyanilyen egyszerűen visszahelyezhető.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő