Connect with us

Windows 7 pendrive-on?

Laptop

Windows 7 pendrive-on?

USB meghajtókon is kínálni fogja a Microsoft legújabb operációs rendszerét?

Nem kívánta megerősíteni (de cáfolni sem) a redmondi szoftverfejlesztő a Cnet azon értesülését, mely szerint a legújabb Windows nem csak optikai adathordozókon kerül forgalomba, hanem pendrive-on is. Ha igaznak bizonyul a híresztelés, akkor régi hagyomány törik meg: a Microsoft a floppy korszak végével rigorózusan ragaszkodott a CD-re, DVD-re alapuló terjesztési módszerhez, valamint a webes letöltésekhez.

Egyes elemzők szerint ez utóbbi miatt állt ki anno a Toshiba fejlesztette HD DVD szabvány mellett. El kell ismerni: van abban valami logika, hogy Redmond a kéklézeres optikai adattárolás ezen formájának támogatásával akarta megakadályozni azok gyors térnyerését. Az évekig tartó konkurenciaharc alatt alaposan „meghíztak” az Internet-hozzáférések le- (és fel-) töltési sebességei, vagyis – amennyiben kényelmes felületről intézhető – a nagyobb méretű digitális tartalmak gyorsabban és kényelmesebben hozzáférhetők, mintha azokat boltban, adathordozó korong formájában vásárolnánk. És míg ez utóbbiból nem lát hasznot a Microsoft, addig a webes terjesztésben több szinten is érdekelt a vállalat.

Visszakanyarodva az USB-s W7-hez: a fenntartással kezelendő értesülések szerint az operációs rendszer upgrade-jét hivatottak elősegíteni a pendrive-os install-packek. Ez elsősorban a netbook tulajdonosoknak jöhet jól, hiszen ebben a szegmensben alig akad egy-egy modell, amiben van optikai meghajtó. Sokan pedig még mindig nem akarnak több gigabyte-os méretű file-okat letölteni. A netbook-tábor például azért van gyengébben ellátva a Vista legutolsó javítócsomagjával, mert annak túlságosan nagy mérete miatt – a desktop PC-s felhasználókhoz képest arányaiban – kevesebben töltötték le azt.

Rajtuk (is) segíthet egy pendrive-ra másolt Windows 7 telepítő.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom