Connect with us

Távmunka: észrevétlenül, mégis biztonságosan

Laptop

Távmunka: észrevétlenül, mégis biztonságosan

Bármerre jár a felhasználó a hálózatban, mindig a számára kijelölt hálózati környezettel találkozik.

Az Aruba Networks Virtual Branch Network (VBN) megoldása észrevétlenül és biztonságosan csatlakoztatja a távoli felhasználókat a vállalati alkalmazásokhoz és erőforrásokhoz, leegyszerűsítve a távoli irodák, otthoni irodák, távmunkások hálózati kapcsolatának kezelését. A VBN megoldás a cégközpontban elhelyezett Aruba Controllerekből, továbbá a három új vezetékes és Wi-Fi alapú Remote Access Pointból (RAP) és kisirodai controllerekből áll.

A távoli hozzáférésekhez elengedhetetlenek a routing, switching, tűzfal, VPN, IDS/IPS funkciók a végpontokon, számos egyéb biztonsági alkalmazás kíséretében. Mindezek az eszközök a legtöbb vállalat számára egyszerűen túl drágák, üzembe helyezésük és üzemeltetésük túl bonyolult, ráadásul minden változtatás hatalmas költséggel jár. Egy ilyen komplex megoldás helyett az Aruba VBN megoldása virtualizálja az összetett feladatokat az adatközpontban elhelyezett controllerben, majd ezek végrehajtását – felhasználókövető módon – az RAP és kisirodai controller eszközökre bízza. A központilag vezérelt tűzfal szabályai az egyes felhasználókra vonatkoznak, a végponti eszközökben pedig csak akkor jelennek meg, amikor arra az eszközre az adott felhasználó bejelentkezik. Így bármerre is jár az adott felhasználó a hálózatban (a központi irodában, kirendeltségen, egy szállodában vagy otthon), mindig a számára kijelölt hálózati környezettel találkozik.

A koncepció egyszerűségéből fakadóan a RAP-ok és a kisirodai controllerek üzembehelyezése gyors és egyszerű. Egy otthoni vagy kisirodai hálózatot egy IT-hez nem értő felhasználó is percek alatt létre tud hozni, egyetlen kattintással aktiválva a központi rendszer által számára kijelölt beállításokat. Mivel a beállítások nem helyszín- hanem felhasználó- (és alkalmazás-) függők, így az informatikusoknak azokat csak egyszer, általánosságban kell létrehozniuk, az újabb végpontok kialakítását legfeljebb a dokumentáció szintjén kell menedzselniük, az eszközparkot bővítéskor már nem kell átkonfigurálniuk. A távoli helyszínek szinte bármilyen csatornán bekapcsolhatóak, a bérelt vonalon és ADSL-en kívül akár mobil 3G eléréssel, így már valóban bárhol biztonságosan elérhetővé válik a vállalati hálózat.

A három eszközcsalád
– RAP-2: kártyapakli-méretű Wi-Fi Access Point 1-5 felhasználós otthoni, utazó- és mini irodák számára. A 802.11 b/g radio és két biztonságos Ethernet port lehetővé teszik vezetékes VoIP telefonok vagy hálózati nyomtatók csatlakoztatását. Az eszköz nettó 30.000 forint alatti áron elérhető.
– RAP-5: a könyvméretű eszköz 5 nagysebességű Ethernet portot, 3G modem csatlakoztatására is alkalmas USB portot, külön titkosító chipet és opcionálisan 802.11n szabványú Wi-Fi Access Pointot tartalmazó kisirodai (1-50 felhasználó) megoldás Wi-Fi nélkül nettó 100.000, Wi-Fi-vel nettó 150.000 forint körül lesz kapható.
– 600-as sorozatú controllerek: maximum 256 felhasználó és 16 Access Point kiszolgálására alkalmas a Power over Ethernetet (PoE) nyújtó gigabites Ethernet portokat, Express Card foglalatot, USB portokat tartalmazó controller család, melynek egyik tagja szintén felszerelhető 802.11n Wi-Fi Access Pointtal. NAS és print szerver funkciója a legtöbb kisirodai feladatra alkalmassá teszi, a 3G backup kapcsolat lehetősége az üzembiztonságot növeli.

Egyetlen Aruba 6000 Multi-Service Controller akár 8.000 Remote Access Pointot vagy 600-as kisirodai controller képes kezelni, amikre akár 32.000 felhasználó csatlakozhat, így bármely méretű hazai hálózat üzemeltetésére alkalmas.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő