Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jönnek a Nokia laptopok

Laptop

Jönnek a Nokia laptopok

Hamarosan piacra lépnek a Nokia netbookok.

Habár korábbi cikkünkben azt boncolgattuk, hogy az Intel és Nokia közötti megállapodás elsősorban a mobiltelefonos illetve az okostelefonos fejlesztésekre irányul (bővebben itt), tegnap kiderült, hogy mégiscsak benne van a pakliban egy finn netbook megjelenése is. A skandináv vállalat bejelentette, hogy a PC-s piacra való újrabelépésének első termékét az idei év harmadik negyedében teszi elérhetővé.

Az Intel fejlesztette Atom processzorra alapuló készülékeket nem a Nokia fogja gyártani, hanem szerződéses, tajvani vállalatokkal készítteti el. A Quanta felel majd a netbook gyártásért, a Compal pedig a smartbook modelleket készíti majd a finnek részére.

Nokia PC-k
A 80-as években már készített személyi számítógépeket a vállalat, MikroMikko néven. Ezt az üzletágát azonban 1991-ben értékesítette az International Computers Limited (ICL) számára – ez utóbbi pedig azóta beolvadt a Fujitsu Siemens-be. Csak monitorgyártó divízióját őrizte meg a vállalat, amely az 1990-es évek alatt egész komoly sikereket tudott felmutatni, végül azonban ettől is „megszabadultak”: 2000-ben adták el a Viewsonic részére.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés