Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felvásárolták a Doom és a Quake fejlesztőjét

Laptop

Felvásárolták a Doom és a Quake fejlesztőjét

A legendás id Software elvesztette függetlenségét.

A Bethesda Softworks játékkiadót is jegyző Zenimax Media a héten jelentette be, hogy befejezte az id Software akvizícióját. A John Carmack nevével fémjelzett fejlesztőcég nem csak nagy neveket adott a játékszcénának – Wolfeinsten, Doom és Quake sorozat, Rage -, hanem egyenesen új játékstílust hozott létre: az FPS (first person shooter) típusú játékok létrejöttét és elterjedését is az id Software-nek köszönhetjük.

Wolfeinstein 3D

Tulajdonképpen nem annyira meglepő, hogy elkelt a fejlesztőcég: az id Software azon kevés vállalatok egyike volt, amelyik a nagyoktól függetlenül dolgozott saját játékprojektjein. A jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor a számítógépes játékok értékesítése is alábbhagyott, finanszírozási problémák kezdtek mutatkozni Carmack egén – aki egyébként rakétafejlesztéssel is foglalkozik -, és mivel a Zenimax ígérete szerint a fejlesztések továbbra is viszonylagos függetlenség mellett történhetnek, az id Software fejesei rábólintottak az eladásra. Todd Hollenshead, a vállalat vezérigazgatója kiemelte, milyen új lehetőségek nyílnak meg a fejlesztők előtt a biztos(abb) anyagi háttér révén; szerinte gyakrabban és jobb játékokkal jelentkezhetnek majd a jövőben, rajongóik nagy örömére.

Doom

Az id Software továbbra is Carmack irányítása alatt marad, és jelenleg fejlesztés alatt álló játékaikba sem szólnak bele a Zenimax vezetői. Az id Software kulcsemberei pedig hosszú távú szerződéseket írtak alá, ezzel biztosítva mind a kiadóvállalatot, mind a rajongókat, hogy továbbra is komolyan elkötelezettek a játékfejlesztés mellett.

Quake



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés