Connect with us

technokrata

Felvásárolták a Doom és a Quake fejlesztőjét

Laptop

Felvásárolták a Doom és a Quake fejlesztőjét

A legendás id Software elvesztette függetlenségét.

A Bethesda Softworks játékkiadót is jegyző Zenimax Media a héten jelentette be, hogy befejezte az id Software akvizícióját. A John Carmack nevével fémjelzett fejlesztőcég nem csak nagy neveket adott a játékszcénának – Wolfeinsten, Doom és Quake sorozat, Rage -, hanem egyenesen új játékstílust hozott létre: az FPS (first person shooter) típusú játékok létrejöttét és elterjedését is az id Software-nek köszönhetjük.

Wolfeinstein 3D

Tulajdonképpen nem annyira meglepő, hogy elkelt a fejlesztőcég: az id Software azon kevés vállalatok egyike volt, amelyik a nagyoktól függetlenül dolgozott saját játékprojektjein. A jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor a számítógépes játékok értékesítése is alábbhagyott, finanszírozási problémák kezdtek mutatkozni Carmack egén – aki egyébként rakétafejlesztéssel is foglalkozik -, és mivel a Zenimax ígérete szerint a fejlesztések továbbra is viszonylagos függetlenség mellett történhetnek, az id Software fejesei rábólintottak az eladásra. Todd Hollenshead, a vállalat vezérigazgatója kiemelte, milyen új lehetőségek nyílnak meg a fejlesztők előtt a biztos(abb) anyagi háttér révén; szerinte gyakrabban és jobb játékokkal jelentkezhetnek majd a jövőben, rajongóik nagy örömére.

Doom

Az id Software továbbra is Carmack irányítása alatt marad, és jelenleg fejlesztés alatt álló játékaikba sem szólnak bele a Zenimax vezetői. Az id Software kulcsemberei pedig hosszú távú szerződéseket írtak alá, ezzel biztosítva mind a kiadóvállalatot, mind a rajongókat, hogy továbbra is komolyan elkötelezettek a játékfejlesztés mellett.

QuakeSzólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom