Connect with us

Kicsit többért lehet jobb?

Laptop

Kicsit többért lehet jobb?

A Toshiba új netbookja felárért jobb minőséget kínál.

Hamarosan elérhetővé válnak az új netbookok a Toshiba kínálatában (a cég első, NB100-as mini laptopjáról készített tesztünk itt olvasható). A mostanában debütáló modell nem csak számozásában emelkedett (NB205), hanem számítógépektől szokatlan lehetőségeket is rejt magában. Az Engadget szerint kétféle változatot kínál majd a japán vállalat a készülékből: az olcsóbb anyagokból készült, fekete példány 350, a jobb minőségű, négyféle színben választható modell 400 dollárért vehető meg.

Toshiba NB205 – katt a nagyobb képért

Strapabíróbb váz, „drazsészerű” billentyűk jellemzik a drágább változatot, vagyis szemnek szebb kivitelt kap az, aki hajlandó még egy ötvenest hozzácsapni az alapverzió árához. Belül azonban nincs különbség a kettő között: ugyanúgy Atom N280-as processzor dolgozik mindkettőben, ahogy operatív táruk (1 GB) és merevlemez-kapacitásuk (160 GB) is megegyezik. Ugyanazt a kijelzőtípust kapja a két netbook: 10,1 colos, LED-es háttérvilágítású LCD-n keresztül nézhetjük a digitális világot. Hatcellás akkumulátorával 9 órányi folyamatos működésre lesz képes a masina, ígéri a Toshiba.

Mi volt az, amit nem szerettünk az NB100-asban, és megváltozott az új laptopban? Például a Toshiba egyik egyszerű, de mégis hasznos újítását, az úgynevezett Sleep ´n Charge USB portokat. Ezek a speciális kapuk alapesetben ugyanúgy működnek, mint bármelyik másik 2.0-s USB port; ám ha kikapcsoljuk a készüléket, akkor is képesek az erre alkalmas hordozható eszközöket feltölteni. A lehetőség immár az NB205-nél is adott, vagyis akár netbookunk segítségével is elláthatjuk energiával mobiltelefonjainkat, PDA-inkat. Azért a laptopot nem árt előtte elektromos hálózatra csatlakoztatni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom