Connect with us

technokrata

Visszalépés Windows 7-ről Windows XP-re

Laptop

Visszalépés Windows 7-ről Windows XP-re

Lehet, de csak szigorú határok között.

Ismeretes, hogy a Windows Vista megjelenését követően a Microsoft kénytelen volt engedni – a felhasználói ellenállás miatt lehetővé tette egyes Vista változatokat telepítők számára, hogy downgrade-eljék operációs rendszerüket. Azóta komoly „hagyománya” lett ennek a visszalépésnek: sokan (elsősorban a vállalati felhasználók között) azzal kezdték az új számítógépek használatba vételét, hogy arról törölték a Windows Vistát, és – legálisan – feltelepítették a Windows XP-t.

Erre lehetőséget kínál a Microsoft a Windows 7 esetében is, de szigorúbb feltételek mellett. Michael Silver, a Gartner piackutató cég elemzőjének korábbi nyilatkozata szerint a Microsoft azt tervezi, hogy csak azoknak teszi lehetővé a downgrade-et – amellyel egyszer két generációt ugorhatnak vissza a felhasználók az operációs rendszerben -, akik a W7 piacra lépésének első hat hónapjában cselekszik meg ezt. Ezt követően a Windows 7 Professional és Ultimate változatokat megvásárlók számára csak a Windows Vistára való visszatérés marad. Ez utóbbi nyilvánvalóan értelmetlen, hiszen a W7 elődje továbbfejlesztett, gyorsabb, „kompatibilisebb”, biztonságosabb és stabilabb kiadása.

Silver hangot adott aggodalmának, miszerint a vállalati felhasználóknak esetleg kevés lehet ez a fél éves időszak ahhoz, hogy elegendő idejük legyen a Windows XP-re fejlesztett alkalmazásaik új platformra való alakítására és tesztelésére. Ez könnyen oda vezethet, hogy a cégek egy része egyáltalán nem fog frissíteni, sem új számítógépet vásárolni, vélekedett az elemző.

Rekordgyorsan reagált a Microsoft a felhasználói visszajelzésekre, és az információ megjelenését követő napon arról számolt be a vállalat egyik szóvivője, hogy az eredeti hat hónapos időtartamot kiterjesztik 18 hónapra.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök