Connect with us

Visszalépés Windows 7-ről Windows XP-re

Laptop

Visszalépés Windows 7-ről Windows XP-re

Lehet, de csak szigorú határok között.

Ismeretes, hogy a Windows Vista megjelenését követően a Microsoft kénytelen volt engedni – a felhasználói ellenállás miatt lehetővé tette egyes Vista változatokat telepítők számára, hogy downgrade-eljék operációs rendszerüket. Azóta komoly „hagyománya” lett ennek a visszalépésnek: sokan (elsősorban a vállalati felhasználók között) azzal kezdték az új számítógépek használatba vételét, hogy arról törölték a Windows Vistát, és – legálisan – feltelepítették a Windows XP-t.

Erre lehetőséget kínál a Microsoft a Windows 7 esetében is, de szigorúbb feltételek mellett. Michael Silver, a Gartner piackutató cég elemzőjének korábbi nyilatkozata szerint a Microsoft azt tervezi, hogy csak azoknak teszi lehetővé a downgrade-et – amellyel egyszer két generációt ugorhatnak vissza a felhasználók az operációs rendszerben -, akik a W7 piacra lépésének első hat hónapjában cselekszik meg ezt. Ezt követően a Windows 7 Professional és Ultimate változatokat megvásárlók számára csak a Windows Vistára való visszatérés marad. Ez utóbbi nyilvánvalóan értelmetlen, hiszen a W7 elődje továbbfejlesztett, gyorsabb, „kompatibilisebb”, biztonságosabb és stabilabb kiadása.

Silver hangot adott aggodalmának, miszerint a vállalati felhasználóknak esetleg kevés lehet ez a fél éves időszak ahhoz, hogy elegendő idejük legyen a Windows XP-re fejlesztett alkalmazásaik új platformra való alakítására és tesztelésére. Ez könnyen oda vezethet, hogy a cégek egy része egyáltalán nem fog frissíteni, sem új számítógépet vásárolni, vélekedett az elemző.

Rekordgyorsan reagált a Microsoft a felhasználói visszajelzésekre, és az információ megjelenését követő napon arról számolt be a vállalat egyik szóvivője, hogy az eredeti hat hónapos időtartamot kiterjesztik 18 hónapra.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő