Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsóbb Ati Radeonok

Laptop

Olcsóbb Ati Radeonok

Harmadszor csökkenti videokártyái árat az AMD.

A múlt héten jelentette be az Advanced Micro Devices grafikus fejlesztéseiért felelős részlege, az Ati, hogy hamarosan olcsóbbá fogja tenni teljesítménybajnok videokártyáit. A Radeon HD 4800-as sorozat nem lesz drasztikusan olcsóbb, de a vállalat szerint a csökkentés elegendő lesz ahhoz, hogy továbbra is kedvező alternatívát nyújtson az Nvidia termékeivel szemben; illetve, hogy némiképp ellensúlyozza a gazdasági válság miatt visszaeső érdeklődést.

Lássuk az árakat! Az Ati Radeon HD 4850 512 MB-os változata 109 dollárba kerül majd, míg az 1 GB memóriával szerelt példányokért 119 dollárt kérnek el. A 4870 512 MB-os verziójáért a (közel)jövőben 125-175 dollárt kell kicsengetni, az 1 GB-os modell ára pedig valahol 160 dollár környékén lesz. A Radeon HD 4970 1 GB-os változata 200 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerülhet forgalomba.

Természetesen az árak az Egyesült Államokra vonatkoznak. Ez azonban jelen jelenti azt, hogy a világ többi részén ne következne be esés a videokártyák áraiban. Valószínűleg ugyanaz a menetrend zajlik le Európában és Ázsiában, ami már évek óta megszokott: néhány héttel az amerikai árcsökkentés után a két utóbbi kontinensen is olcsóbbá válnak a grafikus vezérlők.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés