Connect with us

technokrata

Olcsóbb Ati Radeonok

Laptop

Olcsóbb Ati Radeonok

Harmadszor csökkenti videokártyái árat az AMD.

A múlt héten jelentette be az Advanced Micro Devices grafikus fejlesztéseiért felelős részlege, az Ati, hogy hamarosan olcsóbbá fogja tenni teljesítménybajnok videokártyáit. A Radeon HD 4800-as sorozat nem lesz drasztikusan olcsóbb, de a vállalat szerint a csökkentés elegendő lesz ahhoz, hogy továbbra is kedvező alternatívát nyújtson az Nvidia termékeivel szemben; illetve, hogy némiképp ellensúlyozza a gazdasági válság miatt visszaeső érdeklődést.

Lássuk az árakat! Az Ati Radeon HD 4850 512 MB-os változata 109 dollárba kerül majd, míg az 1 GB memóriával szerelt példányokért 119 dollárt kérnek el. A 4870 512 MB-os verziójáért a (közel)jövőben 125-175 dollárt kell kicsengetni, az 1 GB-os modell ára pedig valahol 160 dollár környékén lesz. A Radeon HD 4970 1 GB-os változata 200 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerülhet forgalomba.

Természetesen az árak az Egyesült Államokra vonatkoznak. Ez azonban jelen jelenti azt, hogy a világ többi részén ne következne be esés a videokártyák áraiban. Valószínűleg ugyanaz a menetrend zajlik le Európában és Ázsiában, ami már évek óta megszokott: néhány héttel az amerikai árcsökkentés után a két utóbbi kontinensen is olcsóbbá válnak a grafikus vezérlők.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák