Connect with us

„A netbookok nem léteznek”

Laptop

„A netbookok nem léteznek”

A Microsoft szerint nincs olyan kategória, hogy netbook.

Szokás szerint Tajvan fővárosában, Tajpejben tartották a Computex rendezvényt, melyet európai szemmel leginkább a hannoveri Cebithez lehetne hasonlítani. Az eseményen sok más érdekesség mellett egy meghökkentő microsoftos vélemény is elhangzott. Steven Guggenheimer, Redmond OEM részlegének alelnöke beszédében kijelentette, hogy a netbook, mint kategória, nem létezik.

Steven Guggenheimer

Elmondása szerint a szoftverfejlesztő gigász újra akarja definiálni a mini-noteszgépeket, amiket az Intel netbookként emleget. A Microsoft ehelyett az egyszavas kifejezés helyett inkább az „olcsó, kis notebook PC” terminust alkalmazná. Guggenheimer kiemelte, hogy a mini-notebookok jóval többre képesek az Internet böngészésénél, így a netbook kifejezést el kellene hagyni, annak jelentésbeli elavultsága miatt.

Nem teljesen tiszta, hogy mik Redmond valódi szándékai ezzel a lépéssel. Hiszen a megjelenés küszöbén álló Windows 7 kapcsán kifejezetten netbookokra optimalizált változatokat is kínálni fog az amerikai óriásvállalat (bővebben itt). Persze lehetséges, hogy ezzel azt kívánja sugallni a Microsoft, hogy ezek a masinák többre képesek, mint amennyit elvárnak tőlük, és így „elbírják” a W7 „nagyobb” változatait is. Vagyis arra próbálják meg ösztönözni a felhasználókat, hogy a korlátozásoktól mentes, és természetesen drágább – azaz Redmondnak nagyobb hasznot hozó – OS-t vásárolják meg.

Meglepődnénk, ha a Microsoft kezdeményezése néhány hónap alatt szárba szökkenne, és az IT-világ záros határidőn belül felhagyna a netbook kifejezés használatával.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom