Connect with us

technokrata

Mennyi energiát takarítunk meg a PC-k kikapcsolásával?

Laptop

Mennyi energiát takarítunk meg a PC-k kikapcsolásával?

A HP új mini alkalmazása számszerűsíti a megspórolt energiát, és takarékosságra buzdít.

A HP ma bemutatott Power To Change kampánya a környezet megóvása érdekében világszerte attitűdváltásra ösztönzi a számítógép használókat. A kampány keretében letölthető új asztali widget, vagyis mini alkalmazás a munkaidő végeztével figyelmezteti a felhasználókat a számítógép kikapcsolására, illetve kijelzi a használaton kívüli, tétlen PC-k kikapcsolásával elért összesített energia-megtakarítást.

A magánszemélyek és vállalatok által a világ bármely pontján letölthető Power To Change widget minden PC-platformmal együttműködik. A widgettel nyomon követhető az egyéni és globális felhasználók attitűdváltása nyomán elért energia-megtakarítás. Az egész világra kiterjedő Power To Change program kínaiul, angolul, japánul, portugálul és spanyolul is elérhető.

A HP becslése szerint ha 100 ezer felhasználó minden este lekapcsolja munkavégzésre használt számítógépét, 2680 kilowattórányi energia-megtakarítás érhető el, a kibocsátott széndioxid mennyisége pedig több mint 1590 kilogrammal csökkenhet naponta. Ez a megtakarítás kb. 105 gépkocsi egész napi emissziójával egyenértékű. A PC Energy Report szerint az egyesült államokbeli cégek és szervezetek által feleslegesen bekapcsolva hagyott 108 millió számítógép évente mintegy 2,8 milliárd dollárt többlet energiaköltséget okoz, illetve 20 millió tonna CO2-vel terheli a környezetet, ami 4 millió autó károsanyag-kibocsátásának felel meg.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák