Connect with us

technokrata

Windows 7: egy nappal korábban

Laptop

Windows 7: egy nappal korábban

Hamarabb kerül kiadásra az operációs rendszer végleges változata, mint eddig hittük. Igaz, csak egyetlen nappal.

Május közepén írtuk, hogy Redmond hivatalosan is elismerte a korábban rebesgetett (az Acer által kiszivárogtatott) Windows 7 megjelenési dátumot. Eszerint 2009. október 23-án lesz a W7 startja; ezt maga Bill Veghte, a vállalat Windows üzletágának vezető alelnöke ismerte el a minap. Tegnap azonban új információ jelent meg, mely szerint a fentihez képest egy nappal korábban, október 22-én kerül forgalomba az új operációs rendszer.

A hardvergyártók és a számítógép-összeszerelő vállalatok is erősen remélik, hogy ha előbb nem, akkor a Windows 7 megjelenésével lendületet kapnak a hardvereszközök eladásai. Vélekedésük szerint az átállás miatt sokan be fognak ruházni új hardverbe; bár az új operációs rendszer nem igényel különösebb erőforrás-tuningot: korábbi tesztelések alkalmával kiderült, hogy megelégszik nagyjából ugyanazzal a konfigurációval, ami a Windows Vistához is kell a zökkenőmentes futtatáshoz.

Eközben a Microsoft kitart amellett, hogy a Windows 7 kapcsán a legmesszemenőbbekig előtérbe helyezi a szoftver minőségét. Steven Sinofsky, a vállalat Windows üzletágának vezetője egy blogpostban nemrég úgy nyilatkozott, hogy megérti a felhasználók igényét, és örül, hogy tetszett nekik a béta és az RC1 változat teljesítménye, de akkor sem fogják korábban megjelentetni az OS-t. Az RTM fázisba nagyjából két hónapon belül lépnek be, tehát már alapvető dolgokat nem fognak változtatni rajta, de azért kisebb finomításoknak még van helye.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp