Connect with us

technokrata

Eltörölték a Windows 7 alkalmazáskorlátját

Laptop

Eltörölték a Windows 7 alkalmazáskorlátját

Csak három alkalmazás futhat a Windows 7-en egyszerre – a Microsoft így (is) korlátozta következő operációs rendszerének legolcsóbb példányát. Mostanáig, mert Redmond végül engedett a felhasználói nyomásnak.

Amikor februárban ismertettük a Windows 7 különböző változatait (bővebben itt), még arról szóltak a hírek, hogy a belépőszintű, költségérzékeny felhasználásra tervezett Starter Edition egyszerre nem futtathat három alkalmazásnál többet. Ezt a kötöttséget aztán sok leendő felhasználó kritizálta; a Microsoft pedig meghallgatta ezeket az észrevételeket. A lehetőségek mérlegelése után nemrég hivatalos bejelentést tett Redmond Windows blogján, miszerint megszüntette a W7 Starter Edition ezen korlátját.

„Gazdagabb hordozható számítógépes élményt kérő partnereink és ügyfeleink beszámolóira alapozva úgy döntöttünk, hogy változásokat eszközölünk a korábbi Starter Editionökhöz képest.” – olvasható a Microsoft oldalán – „Lehetővé tesszük a Windows 7 Starter felhasználók számára, hogy annyi alkalmazást futtassanak párhuzamosan, amennyit csak szeretnének, ahelyett, hogy a korábban bejelentett három alkalmazásos limithez kötnénk őket.”

További jó hír, hogy Redmond nem fogja ezt a kiadást a szegényebb régiókban való megjelenésre korlátozni; szerte a világban terjesztésre kerül majd a W7 Starter Edition. Ennek ellenére ne legyenek illúzióink: nyilván nem kapunk közel teljes értékű Windows 7-et a legolcsóbb változat megvásárlása esetén. A felhasználóknak nélkülözniük kell a DVD lejátszás képességét, zenefolyamok (stream music) hallgatását vagy a Windows XP-s szoftverek futtatásának lehetőségét.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp