Connect with us

Újgenerációs, olcsó(bb) Intel processzorok

Laptop

Újgenerációs, olcsó(bb) Intel processzorok

Jön a Core i5 sorozat. Igaz, kicsit késve.

Eredetileg még a nyáron debütálnia kellett volna az árban a Core i7-esek alá skálázódó, újgenerációs központi vezérlőegységeknek, ám az Intel a héten bejelentette, hogy csak szeptembertől lesznek elérhetők ezek a lapkák. A Lynnfield kódnévre hallgató CPU-k, melyek a mainstream felhasználókat célozzák meg, a gazdasági válság miatt érkeznek később, nem pedig az Intel kvázi monopolhelyzete miatt. Sőt, a chipgyártó gigász szeretett volna már júliusban előrukkolni a Core i5-ösökkel, hogy az iskolakezdési időszakra már kaphatók legyenek azok a PC-k, amiben ilyen processzorok dolgoznak. Ám látva a jelenlegi mikroprocesszorok és chipkészletek iránti alacsony fogyasztói keresletet, kénytelen-kelletlen elhalasztották az új generáció bevezetését az eredetileg kitűzött júliusi dátumról.

Lássuk kicsit részletesebben, mit fognak kínálni a Lynnfield CPU-k, amikor piacra lépnek! A 45 nanométeres gyártási eljárással készülő lapkák először négymagos változatban lesznek elérhetők. Örökölni fogják a jelenleg is futó Core i7/Nehalem mikroprocesszorok architekturális felépítését, ugyanakkor a mai desktop csúcskategóriának számító példányokkal szemben két tekintetben is visszafogottabb képességekkel rendelkeznek majd. Egyrészt kisebb gyorsítótárral látja el őket az Intel, másrészt integrált memóriavezérlőjük nem három-, hanem „csak” kétcsatornás lesz. LGA 1156 tokozással érkeznek majd a lapkák.

Első körben három CPU jelenik meg a Core i5-ös családban. A 2,66, 2,8 és 2,93 GHz-es órajellel bíró modellek százas tétel vásárlása esetén 196, 284 és 562 dollárba kerülnek majd. Fogyasztásuk a különböző frekvenciaértékek ellenére egységes lesz: gyártójuk 95 wattos TDP-t adott meg.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő