Connect with us

technokrata

Windows Vista SP2

Laptop

Windows Vista SP2

Megjelent a Vista második javítócsomagja. És természetesen az illegális használathoz szükséges loader is frissült…

Kiadta második service packjét a Microsoft Windows Vista és Windows Server 2008 operációs rendszeréhez. A redmondi letöltőközpontba tegnap felkerült, különálló változatban valamivel kevesebb mint 400 MB-os (64 bites változat esetén 620 MB-os) csomag tartalmazza a korábban megjelent frissítéseket, és természetesen új update-ek is helyt kaptak benne (letöltés itt). Ma délután pedig már az Automatic Update szolgáltatáson keresztül is elérhetővé vált a két SP2. Ennek használatba vételét az üzleti felhasználók ugyanazzal az eszközzel késleltethetik, amivel az SP1 telepítését. Számukra ugyanis létfontosságú lehet, hogy minden, általuk használt egyedi alkalmazás is zökkenőmentesen fusson, ehhez pedig tesztelni kel az új javítócsomagot. Erre ad időt a fent említett eszköz.

Lássuk kicsit részletesebben, mit tud az SP2! A Microsoft ígérete szerint továbbfejlesztették a külső fejlesztők által készített alkalmazásokkal való kompatibilitást – ilyen például a Spysweeper és a ZoneAlarm POP3 e-mail accountok kezelésére készült modulja. Emellett a service pack telepítésével megkapjuk a frissített Windows Search technológiát, mely jelenleg a 4.0-s verziónál tart.

Bluetooth 2.1 támogatás, Wi-Fi kapcsolatok alvó módból való felébresztése utáni teljesítményének javítása, Blu-ray optikai lemezek natív támogatása – ezek szintén az SP2-vel együtt járnak. Emellett a frissített operációs rendszer immár támogatja a Via új, 64 bites processzorait. Vállalati felhasználók pedig a teljesen integrált Hyper-V virtualizációs környezet használatának örülhetnek – természetesen Server 2008 alatt. Szintén elsősorban az üzleti szféra fogja értékelni azt a lehetőséget, hogy a szerver és asztali erőforrás-kezelés csoportházirenden keresztül is szabályozható.

Az SP2 kiadásával szinte egy időben elérhetővé váltak az új Vista loaderek is – az olyan site-okon, mint a The Pirate Bay, már elérhető az illegális használatot segítő 4.1-es verziók. Kíváncsian várjuk, hogy a Microsoft mit tesz ezek ellen.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek