Connect with us

technokrata

Windows Vista SP2

Laptop

Windows Vista SP2

Megjelent a Vista második javítócsomagja. És természetesen az illegális használathoz szükséges loader is frissült…

Kiadta második service packjét a Microsoft Windows Vista és Windows Server 2008 operációs rendszeréhez. A redmondi letöltőközpontba tegnap felkerült, különálló változatban valamivel kevesebb mint 400 MB-os (64 bites változat esetén 620 MB-os) csomag tartalmazza a korábban megjelent frissítéseket, és természetesen új update-ek is helyt kaptak benne (letöltés itt). Ma délután pedig már az Automatic Update szolgáltatáson keresztül is elérhetővé vált a két SP2. Ennek használatba vételét az üzleti felhasználók ugyanazzal az eszközzel késleltethetik, amivel az SP1 telepítését. Számukra ugyanis létfontosságú lehet, hogy minden, általuk használt egyedi alkalmazás is zökkenőmentesen fusson, ehhez pedig tesztelni kel az új javítócsomagot. Erre ad időt a fent említett eszköz.

Lássuk kicsit részletesebben, mit tud az SP2! A Microsoft ígérete szerint továbbfejlesztették a külső fejlesztők által készített alkalmazásokkal való kompatibilitást – ilyen például a Spysweeper és a ZoneAlarm POP3 e-mail accountok kezelésére készült modulja. Emellett a service pack telepítésével megkapjuk a frissített Windows Search technológiát, mely jelenleg a 4.0-s verziónál tart.

Bluetooth 2.1 támogatás, Wi-Fi kapcsolatok alvó módból való felébresztése utáni teljesítményének javítása, Blu-ray optikai lemezek natív támogatása – ezek szintén az SP2-vel együtt járnak. Emellett a frissített operációs rendszer immár támogatja a Via új, 64 bites processzorait. Vállalati felhasználók pedig a teljesen integrált Hyper-V virtualizációs környezet használatának örülhetnek – természetesen Server 2008 alatt. Szintén elsősorban az üzleti szféra fogja értékelni azt a lehetőséget, hogy a szerver és asztali erőforrás-kezelés csoportházirenden keresztül is szabályozható.

Az SP2 kiadásával szinte egy időben elérhetővé váltak az új Vista loaderek is – az olyan site-okon, mint a The Pirate Bay, már elérhető az illegális használatot segítő 4.1-es verziók. Kíváncsian várjuk, hogy a Microsoft mit tesz ezek ellen.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő