Connect with us

Hirdetés

technokrata

Generációváltásban a legolcsóbb Intel processzorok

Laptop

Generációváltásban a legolcsóbb Intel processzorok

Hivatalos beszámoló az Atom CPU-k következő típusairól.

Pine Trail kódnévre hallgat a chipgyártó óriásvállalat következő generációs Atom processzora. A Pineview névre keresztelt mag érdekessége, hogy immár a memóriavezérlőt is magában tartalmazza – mint a „nagyok”. Itt azonban nem állt meg az Intel: a lent is látható, hivatalos slide szerint grafikus feldolgozóegységet is kap a CPU. Ezzel kvázi azt a feladatot, amit a 945 chipkészlet északi hídja valósított meg, immár a processzor fogja ellátni, a beleszuszakolt fejlesztéseknek köszönhetően.

Míg a központi vezérlőegység fogyasztása és mérete ezzel a döntéssel valószínűleg nőni fog, összességében mindkét paramétert illetően kedvezőbb helyzetben leszünk. Mégpedig idén – az Intel ígérete szerint 2009 utolsó negyedévében megjelenhet a Pine Trail első néhány példánya a piacokon.

Ezzel pedig komoly fejtörést okoz majd az Nvidiának, mely Ion platformjával eddig nem igazán tudott komoly részesedést elérni a netbook szegmensben. Ismeretes, hogy a vállalat megoldása nagyobb számítási teljesítményt, és így általánosságban jobban használható gépeket ígér, ugyanakkor mindezt drágábban és magasabb fogyasztási paraméterek mellett kínálja.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés