Connect with us

technokrata

Generációváltásban a legolcsóbb Intel processzorok

Laptop

Generációváltásban a legolcsóbb Intel processzorok

Hivatalos beszámoló az Atom CPU-k következő típusairól.

Pine Trail kódnévre hallgat a chipgyártó óriásvállalat következő generációs Atom processzora. A Pineview névre keresztelt mag érdekessége, hogy immár a memóriavezérlőt is magában tartalmazza – mint a „nagyok”. Itt azonban nem állt meg az Intel: a lent is látható, hivatalos slide szerint grafikus feldolgozóegységet is kap a CPU. Ezzel kvázi azt a feladatot, amit a 945 chipkészlet északi hídja valósított meg, immár a processzor fogja ellátni, a beleszuszakolt fejlesztéseknek köszönhetően.

Míg a központi vezérlőegység fogyasztása és mérete ezzel a döntéssel valószínűleg nőni fog, összességében mindkét paramétert illetően kedvezőbb helyzetben leszünk. Mégpedig idén – az Intel ígérete szerint 2009 utolsó negyedévében megjelenhet a Pine Trail első néhány példánya a piacokon.

Ezzel pedig komoly fejtörést okoz majd az Nvidiának, mely Ion platformjával eddig nem igazán tudott komoly részesedést elérni a netbook szegmensben. Ismeretes, hogy a vállalat megoldása nagyobb számítási teljesítményt, és így általánosságban jobban használható gépeket ígér, ugyanakkor mindezt drágábban és magasabb fogyasztási paraméterek mellett kínálja.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd