Connect with us

Marakodnak az évtized játéka felett

Laptop

Marakodnak az évtized játéka felett

Egymásra mutogatás, bírósággal fenyegetés – a kiadó és a fejlesztő egymásnak esett a Duke Nukem Forever kimúlása kapcsán.

Amint arról többször is írtunk, az először még 1997-ben bejelentett Duke Nukem Forever mindmáig nem készült el, és jelen állás szerint nem is fog. A fejlesztő 3D Realms ugyanis bejelentette az elmúlt hetekben, hogy nincs pénzük a játékot „készítő” csapat további fizetésére, ezért kénytelen szélnek ereszteni a programozókat, designereket, pályaszerkesztő szakikat.

Itt azonban nem ért véget a történet. A kiadási jogokat megszerző Take Two türelme ugyanis elfogyott, ezért komolyan megfenyegette a 3D Realms-et. Ez utóbbi szerint viszont még az sem tisztázott, hogy milyen jogok is illetik pontosan a Take Two-t, és vitatják a kiadó azon állítását, miszerint több millió dollárral támogatta volna a játék elkészültét. A Take Two ezért nemrég bírósághoz fordult azzal a követeléssel, hogy hatóságilag kötelezzék a 3D Realms-et minden eddig elkészült forráskód, pálya, modell átadására – ugyanis ennek eddig a fejlesztő csapat vezetői önszántukból nem kívántak eleget tenni. Ők a kiadóval ellentétben azt állítják, hogy saját pénzelésű volt a projekt, abba a Take Two nem szállt bele hatalmas összegekkel.

Egyelőre nem látni, hogy mi lesz a vége ennek a csatározásnak. A Take Two valószínűleg megbíz egy másik fejlesztőgárdát, ha sikerül megkaparintania a jogokat, ekkor megszülethet a Duke Nukem Forever. Kérdés persze, hogy az eredeti fejlesztőktől elvett projekt mennyit tartana így meg a hangulatából. Ha azonban a 3D Realms-nél maradnak a jogok, akkor néhány évig kizárt, hogy legyen bármi is a játékból, hiszen pont az anyagiak hiánya miatt futott végül zátonyra a projekt. Ebben az esetben a korábbi Duke szoftverek mobil eszközökre (PDA-k, okostelefonok, marokkonzolok) való portolásából származó bevételnek kell elérnie azt a szintet, hogy abból (tovább?) finanszírozhatóvá váljon a DNF fejlesztése.

Arról egyébként az alábbi videó adhat képet, hogy nagyjából hova is jutott a vaporware kvázi szinonimájaként is létező Duke Nukem Forever…Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő