Connect with us

technokrata

Marakodnak az évtized játéka felett

Laptop

Marakodnak az évtized játéka felett

Egymásra mutogatás, bírósággal fenyegetés – a kiadó és a fejlesztő egymásnak esett a Duke Nukem Forever kimúlása kapcsán.

Amint arról többször is írtunk, az először még 1997-ben bejelentett Duke Nukem Forever mindmáig nem készült el, és jelen állás szerint nem is fog. A fejlesztő 3D Realms ugyanis bejelentette az elmúlt hetekben, hogy nincs pénzük a játékot „készítő” csapat további fizetésére, ezért kénytelen szélnek ereszteni a programozókat, designereket, pályaszerkesztő szakikat.

Itt azonban nem ért véget a történet. A kiadási jogokat megszerző Take Two türelme ugyanis elfogyott, ezért komolyan megfenyegette a 3D Realms-et. Ez utóbbi szerint viszont még az sem tisztázott, hogy milyen jogok is illetik pontosan a Take Two-t, és vitatják a kiadó azon állítását, miszerint több millió dollárral támogatta volna a játék elkészültét. A Take Two ezért nemrég bírósághoz fordult azzal a követeléssel, hogy hatóságilag kötelezzék a 3D Realms-et minden eddig elkészült forráskód, pálya, modell átadására – ugyanis ennek eddig a fejlesztő csapat vezetői önszántukból nem kívántak eleget tenni. Ők a kiadóval ellentétben azt állítják, hogy saját pénzelésű volt a projekt, abba a Take Two nem szállt bele hatalmas összegekkel.

Egyelőre nem látni, hogy mi lesz a vége ennek a csatározásnak. A Take Two valószínűleg megbíz egy másik fejlesztőgárdát, ha sikerül megkaparintania a jogokat, ekkor megszülethet a Duke Nukem Forever. Kérdés persze, hogy az eredeti fejlesztőktől elvett projekt mennyit tartana így meg a hangulatából. Ha azonban a 3D Realms-nél maradnak a jogok, akkor néhány évig kizárt, hogy legyen bármi is a játékból, hiszen pont az anyagiak hiánya miatt futott végül zátonyra a projekt. Ebben az esetben a korábbi Duke szoftverek mobil eszközökre (PDA-k, okostelefonok, marokkonzolok) való portolásából származó bevételnek kell elérnie azt a szintet, hogy abból (tovább?) finanszírozhatóvá váljon a DNF fejlesztése.

Arról egyébként az alábbi videó adhat képet, hogy nagyjából hova is jutott a vaporware kvázi szinonimájaként is létező Duke Nukem Forever…Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd