Connect with us

technokrata

Olcsóbbá válik a játék

Laptop

Olcsóbbá válik a játék

Esni fog a Playstation ára.

A Lazard Capital Market nevű pénzügyi piackutató vállalat nemrég tett megállapítása szerint a Sony hamarosan árat fog csökkenteni Playstation 3 konzolja esetében. Abban egyelőre nem biztos a cég, hogy mikor. „Úgy gondoljuk, hogy a PS3 olcsóbbá válására még idén sor fog kerülni, valószínűleg a júniusi E3 játékipari kiállítás és a nyár vége között, ahogy a Sony [az elektronikai fejlesztéseknek köszönhetően] tovább tudja csökkenteni a PS3-ak előállítási költségeit.” – nyilatkozta a Lazard vezető elemzője, Colin Sebastian.

Konzolboom
A tavalyi üzleti év eredményei és az ideire vonatkozó előrejelzések a válság ellenére 30 százalékos növekményt mutatnak. Vagyis míg az elmúlt üzleti év végéig összesen 10 millió PS3 talált gazdára, a távol-keleti vállalat előtt álló 12 hónapban további 3 millió eladott konzolra számítanak. Ez megváltoztathatja a Sony eredeti terveit.

A vállalatóriás az év elején még úgy nyilatkozott, hogy konzoljai esetében nem fog árat csökkenteni, mivel alapvető fontosságúvá vált, hogy a játékgépek már önmagukban is profitot hozzanak (vagy legalább ne legyenek veszteségesek). Ismeretes, hogy a konzolpiac résztvevői – a Nintendo kivételével – bekerülési költség alatt értékesítik masináikat, hogy annak relatíve alacsony árával elcsábítsák a játszani vágyókat. A kieső bevételeket aztán a játékfejlesztők által kiadott programokból befolyó licencdíjakból ellensúlyozzák – ez (is) az oka annak, hogy míg egy vadonatúj, neves PC-s játék 8-12 ezer forintba kerül a boltokban, egy Xbox 360 vagy Playstation 3 szoftver ára akár a 16 ezer forintot is elérheti.

Visszatérve a Sony árképzésére: az év eleji bejelentéssel ellentétben áprilisban mégiscsak olcsóbbá tette PS2-eseit a vállalat, így nem kizárt, hogy meggondolja magát az újabb generációs játékgépekkel kapcsolatban sem. Ha erre sor kerül, akkor az néhány hónapon belül bekövetkezhet: amint azt fent megírtuk, valamikor a nyárra várja a Lazard ennek megtörténtét.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd