Connect with us

Olcsóbbá válik a játék

Laptop

Olcsóbbá válik a játék

Esni fog a Playstation ára.

A Lazard Capital Market nevű pénzügyi piackutató vállalat nemrég tett megállapítása szerint a Sony hamarosan árat fog csökkenteni Playstation 3 konzolja esetében. Abban egyelőre nem biztos a cég, hogy mikor. „Úgy gondoljuk, hogy a PS3 olcsóbbá válására még idén sor fog kerülni, valószínűleg a júniusi E3 játékipari kiállítás és a nyár vége között, ahogy a Sony [az elektronikai fejlesztéseknek köszönhetően] tovább tudja csökkenteni a PS3-ak előállítási költségeit.” – nyilatkozta a Lazard vezető elemzője, Colin Sebastian.

Konzolboom
A tavalyi üzleti év eredményei és az ideire vonatkozó előrejelzések a válság ellenére 30 százalékos növekményt mutatnak. Vagyis míg az elmúlt üzleti év végéig összesen 10 millió PS3 talált gazdára, a távol-keleti vállalat előtt álló 12 hónapban további 3 millió eladott konzolra számítanak. Ez megváltoztathatja a Sony eredeti terveit.

A vállalatóriás az év elején még úgy nyilatkozott, hogy konzoljai esetében nem fog árat csökkenteni, mivel alapvető fontosságúvá vált, hogy a játékgépek már önmagukban is profitot hozzanak (vagy legalább ne legyenek veszteségesek). Ismeretes, hogy a konzolpiac résztvevői – a Nintendo kivételével – bekerülési költség alatt értékesítik masináikat, hogy annak relatíve alacsony árával elcsábítsák a játszani vágyókat. A kieső bevételeket aztán a játékfejlesztők által kiadott programokból befolyó licencdíjakból ellensúlyozzák – ez (is) az oka annak, hogy míg egy vadonatúj, neves PC-s játék 8-12 ezer forintba kerül a boltokban, egy Xbox 360 vagy Playstation 3 szoftver ára akár a 16 ezer forintot is elérheti.

Visszatérve a Sony árképzésére: az év eleji bejelentéssel ellentétben áprilisban mégiscsak olcsóbbá tette PS2-eseit a vállalat, így nem kizárt, hogy meggondolja magát az újabb generációs játékgépekkel kapcsolatban sem. Ha erre sor kerül, akkor az néhány hónapon belül bekövetkezhet: amint azt fent megírtuk, valamikor a nyárra várja a Lazard ennek megtörténtét.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő