Connect with us

technokrata

E-papír Magyarországon

Laptop

E-papír Magyarországon

Hazánkban is megjelenik az e-papír kereskedelmi felhasználása.

Az LCD-k olcsóbbá válása, illetve az e-papír piaci megjelenése tette lehetővé, hogy egyáltalán gondolkodni lehessen a digitális polccímke fogalmán – nyilatkozta a Laurel Kft. e területért felelős szakembere. Hübler Gábor elmondta, a technológia jelen állása szerint a digitális polccímkék két legfejlettebb változata a pontmátrixos LCD kijelző és az e-papír.

A két változat inkább kiegészítője, mint versenytársa egymásnak. Közös jellemzőjük, hogy az adatokat mindkét megoldás vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kapja, ezért a polcok bekábelezésére vagy a bolt mennyezetéről belógó antennákra nincs szükség. Egy akció vagy árengedmény, aminél a polccímkék kinyomtatása és kihelyezése egy hipermarket esetében korábban több ember többórás munkáját jelentette, néhány gombnyomással központilag vezérelhető, írható át. A címkéket tehát soha nem kell levenni a polcról, csak a tartalmát kell módosítani egy központi számítógéppel. Ráadásul nincs szükség külön minden áruhoz az adatok, árak beírására, ez az időigényes munka egy lépésben, az áru betárolásakor elvégezhető.

Az e-papír alapú címkék használata mellett szól kiváló, nyomtatott papíréhoz fogható láthatóságuk, a jelenlegi címkékkel azonos méretük, és az a tulajdonság, hogy csak a megjelenített információ változtatásakor fogyasztanak áramot gombelemről, a kész felirat megjelentetéséhez már nincs szükség energiára.

A pontmátrixos, vagy más néven grafikus LCD technológiával működő kijelzők nagy erénye, hogy nagyobb mennyiségű, kötetlen tartalmú információ jelenhet meg rajtuk. Nemcsak a termék ára, de például műszaki cikkeknél a technikai tulajdonságai, a gyártó logója, bármilyen figyelemfelkeltő, akár villogó felirat is helyet kaphat. Ez már egyfajta digitális eladónak is nevezhető, hiszen részben leveszi a frusztráló vevőtájékoztatás terhét az egyébként is kevés személyzet válláról, emellett többletértékesítési lehetőségeket is nyújthat pl. kapcsolódó termék ajánlásával.

Természetesen ezek a rendszerek drágábbak, mint egy-egy sorozat papírcímke kinyomtatása, de hosszú távon mindenképpen gazdaságos. Bár a technológia világszerte újdonságnak számít, az első pilot projektek már futnak. Technológiai szempontból a rendszer minden eleme kipróbált, itthon is telepítésre kész.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd