Connect with us

Elkezdte nyugdíjazni Core 2-eseit az Intel

Laptop

Elkezdte nyugdíjazni Core 2-eseit az Intel

Sokat köszönhet a vállalat a processzoroknak, de megérett az idő leváltásukra.

Az Intel Core 2 processzorai évek óta képzik legfőbb termékét a vállalatnak. Azonban nem csak jól fogyó chipekről van szó, hanem azokról a CPU-król, amelyekkel a gyártó visszahódíthatta az elsőséget az AMD-től. Pentium 4-esei kudarca után a Core (és még inkább a Core 2) mikroarchitektúra volt az, amelyik ismét egyértelműen bizonyította: az Intel kínálja a legnagyobb teljesítményű processzorokat az asztali (és a mobil) szegmensben.

A kategória csúcspéldányaira azonban nemrég kimondták a végszót: az Intel bejelentette, hogy beszünteti a Core 2 CPU-khoz fejlesztett high-end alaplap, az Intel Desktop Board DX48BT2 gyártását. Az LGA775-ös tokozású Core 2-esek mindegyikét támogató eszköz akár 1600 MHz-es órajelet is nyújthatott a processzor rendszerbusza számára és kétcsatornás DDR2 memóriavezérlővel rendelkezett, hogy csak néhányat említsünk képességei közül. Az utolsó példányokra 2009. július 1-én veszi fel a rendelést a vállalat, míg a végső szállítási határidő az idei év októberének első napja lesz.

Arról persze szó sincs, hogy be kellene érni a G45 és P45 chipkészletekkel, amelyek valamelyest szerényebb teljesítményt nyújtanak. Sőt, az Intel ezzel a lépéssel a csúcskategóriás piacot éppen a magas ára miatt még mindig újdonságnak számító Core i7-es felé kívánja elmozdítani. A tavaly novemberben bemutatott generáció vette át a stafétabotot a Core 2-esek csúcspéldányaitól; az új mikroarchitektúra már processzorba integrált memóriavezérlővel kecsegteti a mind nagyobb teljesítményre vágyókat. Na és természetesen meg kell barátkozni az új processzorfoglalattal is.

Az előző bekezdésben említett másik két, Core 2-eseket kezelő chipkészlet gyártásának befejezéséről egyelőre még nem született döntés az Intelnél. Az biztos, hogy amíg a Core 2-es CPU-k megtalálhatók a vállalat kínálatában, addig a hozzájuk tartozó lapkakészleteket is kapni lehet majd.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő