Connect with us

technokrata

Elkezdte nyugdíjazni Core 2-eseit az Intel

Laptop

Elkezdte nyugdíjazni Core 2-eseit az Intel

Sokat köszönhet a vállalat a processzoroknak, de megérett az idő leváltásukra.

Az Intel Core 2 processzorai évek óta képzik legfőbb termékét a vállalatnak. Azonban nem csak jól fogyó chipekről van szó, hanem azokról a CPU-król, amelyekkel a gyártó visszahódíthatta az elsőséget az AMD-től. Pentium 4-esei kudarca után a Core (és még inkább a Core 2) mikroarchitektúra volt az, amelyik ismét egyértelműen bizonyította: az Intel kínálja a legnagyobb teljesítményű processzorokat az asztali (és a mobil) szegmensben.

A kategória csúcspéldányaira azonban nemrég kimondták a végszót: az Intel bejelentette, hogy beszünteti a Core 2 CPU-khoz fejlesztett high-end alaplap, az Intel Desktop Board DX48BT2 gyártását. Az LGA775-ös tokozású Core 2-esek mindegyikét támogató eszköz akár 1600 MHz-es órajelet is nyújthatott a processzor rendszerbusza számára és kétcsatornás DDR2 memóriavezérlővel rendelkezett, hogy csak néhányat említsünk képességei közül. Az utolsó példányokra 2009. július 1-én veszi fel a rendelést a vállalat, míg a végső szállítási határidő az idei év októberének első napja lesz.

Arról persze szó sincs, hogy be kellene érni a G45 és P45 chipkészletekkel, amelyek valamelyest szerényebb teljesítményt nyújtanak. Sőt, az Intel ezzel a lépéssel a csúcskategóriás piacot éppen a magas ára miatt még mindig újdonságnak számító Core i7-es felé kívánja elmozdítani. A tavaly novemberben bemutatott generáció vette át a stafétabotot a Core 2-esek csúcspéldányaitól; az új mikroarchitektúra már processzorba integrált memóriavezérlővel kecsegteti a mind nagyobb teljesítményre vágyókat. Na és természetesen meg kell barátkozni az új processzorfoglalattal is.

Az előző bekezdésben említett másik két, Core 2-eseket kezelő chipkészlet gyártásának befejezéséről egyelőre még nem született döntés az Intelnél. Az biztos, hogy amíg a Core 2-es CPU-k megtalálhatók a vállalat kínálatában, addig a hozzájuk tartozó lapkakészleteket is kapni lehet majd.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd