Connect with us

technokrata

Egymilliárd eurós büntetés – reagált az Intel

Laptop

Egymilliárd eurós büntetés – reagált az Intel

Az Intel elnök-vezérigazgatója, Paul Otellini nyilatkozott a sosem látott nagyságú bírság kiszabásáról.

Amint arról tegnap beszámoltunk, az Európai Bizottság szerdai ítéletében 1,06 milliárd eurós rekordbírságot szabott ki a chipgyártóra. A bizottság indoklása szerint azért rótta ki a büntetést, amiért a vállalat árengedményt adott számítógép-gyártóknak azért, hogy korlátozzák, vagy teljes mértékben kizárják az Advanced Micro Devices (AMD) chipjeinek felhasználását, valamint arra ösztönözött kereskedőket, hogy kizárólag az Intel alkatrészeivel szerelt gépeket árusítsanak.

A történtek kapcsán Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója személyesen nyilatkozott: „Az Intel erősen kifogásolja a most hozott döntést. Úgy hisszük, figyelmen kívül hagyja az igen kompetitív mikroprocesszor piac természetét, amelyet a folyamatos innováció, a termékek javuló teljesítménye és az alacsony árak alakítanak. A fogyasztók semmilyen kárt nem szenvedtek. Az Intel fellebbez.” – mondta Otellini – „Nem gondoljuk, hogy üzleti gyakorlatunkkal európai törvényt sértettünk. Egy ilyen kompetitív piacon, ahol csak két jelentős szereplő van, természetes, hogy amikor az egyik üzletet nyer, a másik nem.

A Versenypolitikai Főigazgatóság figyelmen kívül hagyta vagy elutasította azokat a jelentős bizonyítékokat, amelyek nem támasztják alá a döntésben megfogalmazott állításokat. Úgy gondoljuk, ez a bizonyíték mutatja, hogy ha egy vállalat jól teljesít, akkor a piac megjutalmazza, amikor viszont nem teljesít, akkor a piac ennek megfelelően reagál.”

Az Intel soha nem árulja termékeit a bekerülési költségnél alacsonyabb áron. Folyamatos befektetéseket eszközlünk az innovációba, a gyártásba és az iparágvezető technológiák kifejlesztésébe, amelynek eredményeként olcsóbban tudjuk kínálni termékeinket egy verseny által meghatározott piacon. [..] A döntéssel kapcsolatos határozott álláspontunk ellenére a fellebbezési eljárás során terveink szerint együttműködünk a Bizottsággal annak érdekében, hogy megfeleljünk döntésüknek.”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd