Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egymilliárd eurós büntetés – reagált az Intel

Laptop

Egymilliárd eurós büntetés – reagált az Intel

Az Intel elnök-vezérigazgatója, Paul Otellini nyilatkozott a sosem látott nagyságú bírság kiszabásáról.

Amint arról tegnap beszámoltunk, az Európai Bizottság szerdai ítéletében 1,06 milliárd eurós rekordbírságot szabott ki a chipgyártóra. A bizottság indoklása szerint azért rótta ki a büntetést, amiért a vállalat árengedményt adott számítógép-gyártóknak azért, hogy korlátozzák, vagy teljes mértékben kizárják az Advanced Micro Devices (AMD) chipjeinek felhasználását, valamint arra ösztönözött kereskedőket, hogy kizárólag az Intel alkatrészeivel szerelt gépeket árusítsanak.

A történtek kapcsán Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója személyesen nyilatkozott: „Az Intel erősen kifogásolja a most hozott döntést. Úgy hisszük, figyelmen kívül hagyja az igen kompetitív mikroprocesszor piac természetét, amelyet a folyamatos innováció, a termékek javuló teljesítménye és az alacsony árak alakítanak. A fogyasztók semmilyen kárt nem szenvedtek. Az Intel fellebbez.” – mondta Otellini – „Nem gondoljuk, hogy üzleti gyakorlatunkkal európai törvényt sértettünk. Egy ilyen kompetitív piacon, ahol csak két jelentős szereplő van, természetes, hogy amikor az egyik üzletet nyer, a másik nem.

A Versenypolitikai Főigazgatóság figyelmen kívül hagyta vagy elutasította azokat a jelentős bizonyítékokat, amelyek nem támasztják alá a döntésben megfogalmazott állításokat. Úgy gondoljuk, ez a bizonyíték mutatja, hogy ha egy vállalat jól teljesít, akkor a piac megjutalmazza, amikor viszont nem teljesít, akkor a piac ennek megfelelően reagál.”

Az Intel soha nem árulja termékeit a bekerülési költségnél alacsonyabb áron. Folyamatos befektetéseket eszközlünk az innovációba, a gyártásba és az iparágvezető technológiák kifejlesztésébe, amelynek eredményeként olcsóbban tudjuk kínálni termékeinket egy verseny által meghatározott piacon. [..] A döntéssel kapcsolatos határozott álláspontunk ellenére a fellebbezési eljárás során terveink szerint együttműködünk a Bizottsággal annak érdekében, hogy megfeleljünk döntésüknek.”



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés