Connect with us

Egymilliárd eurós büntetés – reagált az Intel

Laptop

Egymilliárd eurós büntetés – reagált az Intel

Az Intel elnök-vezérigazgatója, Paul Otellini nyilatkozott a sosem látott nagyságú bírság kiszabásáról.

Amint arról tegnap beszámoltunk, az Európai Bizottság szerdai ítéletében 1,06 milliárd eurós rekordbírságot szabott ki a chipgyártóra. A bizottság indoklása szerint azért rótta ki a büntetést, amiért a vállalat árengedményt adott számítógép-gyártóknak azért, hogy korlátozzák, vagy teljes mértékben kizárják az Advanced Micro Devices (AMD) chipjeinek felhasználását, valamint arra ösztönözött kereskedőket, hogy kizárólag az Intel alkatrészeivel szerelt gépeket árusítsanak.

A történtek kapcsán Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója személyesen nyilatkozott: „Az Intel erősen kifogásolja a most hozott döntést. Úgy hisszük, figyelmen kívül hagyja az igen kompetitív mikroprocesszor piac természetét, amelyet a folyamatos innováció, a termékek javuló teljesítménye és az alacsony árak alakítanak. A fogyasztók semmilyen kárt nem szenvedtek. Az Intel fellebbez.” – mondta Otellini – „Nem gondoljuk, hogy üzleti gyakorlatunkkal európai törvényt sértettünk. Egy ilyen kompetitív piacon, ahol csak két jelentős szereplő van, természetes, hogy amikor az egyik üzletet nyer, a másik nem.

A Versenypolitikai Főigazgatóság figyelmen kívül hagyta vagy elutasította azokat a jelentős bizonyítékokat, amelyek nem támasztják alá a döntésben megfogalmazott állításokat. Úgy gondoljuk, ez a bizonyíték mutatja, hogy ha egy vállalat jól teljesít, akkor a piac megjutalmazza, amikor viszont nem teljesít, akkor a piac ennek megfelelően reagál.”

Az Intel soha nem árulja termékeit a bekerülési költségnél alacsonyabb áron. Folyamatos befektetéseket eszközlünk az innovációba, a gyártásba és az iparágvezető technológiák kifejlesztésébe, amelynek eredményeként olcsóbban tudjuk kínálni termékeinket egy verseny által meghatározott piacon. [..] A döntéssel kapcsolatos határozott álláspontunk ellenére a fellebbezési eljárás során terveink szerint együttműködünk a Bizottsággal annak érdekében, hogy megfeleljünk döntésüknek.”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő