Connect with us

technokrata

Új Toshiba netbook, 10 hüvelykes LCD-vel

Laptop

Új Toshiba netbook, 10 hüvelykes LCD-vel

Egyes modellek akár 9 órán keresztül is működhetnek, egyetlen akkumulátortöltéssel.

A Toshiba NB200 egyedi, matt felülettel és 3D mintázattal rendelkezik; a fényes, űrfekete változatot finom, ritmikus ferde vonalak díszítik. Az új, 1,18 kg tömegű, 10,1 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású kijelzővel felszerelt NB200 többféle színben lesz elérhető. A 3 cellás akkumulátor 4 órás használati időt, míg a 6 cellás akkumulátor akár 9 órás üzemidőt biztosít.

Az új NB200 a 3D gyorsulásérzékelő rendszerrel dinamikusan észleli a szabadesést, az ütéseket és a rázkódásokat, amelyek hatására visszahúzza a fejet a merevlemezről, így megvédve az akár 160 GB-os kapacitású meghajtón található adatokat. Beépített vezeték nélküli hálózati kártyával (IEEE 802.11 b/g), valamint egyes modellek integrált mobil szélessávú kapcsolattal rendelkeznek; érdekességük az elhalkulásmentes (diversity) antenna. A mini-notebook része a Bluetooth felület és három USB 2.0-csatlakozó, amelyek közül az egyik Sleep ´n Charge üzemmódot is támogat. Ezen funkció segítségével a mobil eszközök (pl. mobiltelefon, MP3 lejátszó) akkor is tölthetők, ha a készülék ki van kapcsolva, vagy hibernált állapotban van.

A Toshiba NB200 működését egy 1,6 GHz-es N270 vagy egy 1,66 GHz-es N280 Intel Atom processzor és Intel 945GSE grafikus lapkakészlet biztosítja, amely megfelelő teljesítményt nyújt webböngészéshez, az e-mailek küldéséhez és fogadásához és az alapvető alkalmazások – például szövegszerkesztő – futtatásához, valamint a médiafájlok megtekintéséhez. A Toshiba minden új laptopját az RoHS-szabályozásnak (Restriction on Hazardous Substances) megfelelően készíti, így jelentősen csökkenti a környezeti hatást, mivel a termék minimális mennyiségben tartalmaz ólmot, higanyt és egyéb veszélyes anyagokat. Az új Toshiba NB200 megfelel az ENERGY STAR 5.0 előírásainak.

A mobil számítógép 2009 második negyedévétől lesz elérhető Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek