Connect with us

technokrata

2009 év építész tehetsége

Laptop

2009 év építész tehetsége

Véget ért a magyar ArchiCAD verseny.

Az Országos ArchiCAD verseny előtt, április 20-án a Módistúdió felkészítést tartott a versenyzőknek Budapesten, ahol a diákok feltehették kérdéseiket az ArchiCAD használatával kapcsolatban. A verseny helyszínéül a Mesharray Digital Media School nyugati téri oktatóközpontja szolgált. A feladat megoldására mindössze hat óra állt a versenyzők rendelkezésére, melyet a Graphisoft által fejlesztett ArchiCAD tervezőprogrammal valósíthattak meg.

A résztvevő egyetemek által delegált 21 hallgató április 28-án és 29-én mérhette össze tudását. Az első versenynapon, a budapesti egyetemek hallgatóinak (a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, és a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar) a Duna észak-nyugati partján lévő, a Graphisoft Park területén elhelyezkedő jacht kikötőt és kávézót kellett megtervezniük. Az épületnek a Duna ezen ágán közlekedő jachtoknak, itt edző evezősöknek, túrázóknak kellett kikötési lehetőséget biztosítania.

Másnap a vidéki egyetemek (a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kar, a Debreceni Egyetem Műszaki Kar és a Győri Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar) diákjainak, ugyanezen helyszínre egy vízen álló szabadtéri színpadot kellett megálmodniuk. A feladatok érdekességét az adta, hogy a területen található szén kirakó ipari darut lebontani nem lehetett. A felvetett építészeti kérdésre olyan választ kellett adni, mely a meglévő torzó egy részét, vagy egészét integrálja.

Az április 29-ei ünnepélyes Gálaestnek a Graphisoft épülete adott otthont. Minden hallgatónak öt perc állt a rendelkezésére, hogy művét, tervezési koncepcióját ismertesse az egybegyűltekkel. Az értékelésnél 60 %-ban az építészeti tartalom, 40 %-ban pedig a számítógépes grafikai megjelenítés játszott szerepet.

Mint az országos ArchiCAD verseny elindítója és tovább éltetője, a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kara méltán lehet büszke, hiszen hallgatója, Simon Zsolt, szabadtéri színpad tervével lett a 2009-es év építész tehetsége. A szakmai zsűri megítélése szerint a terv kitűnt a többi pályamű közül, funkcionálisan jól szerkesztett alaprajza, merész tömegalakítása és kiemelkedő színvonalú dokumentációja révén. A második helyezést dunai szabadtéri színpadával Batizi-Pócsi Gergő, a Debreceni Egyetem Műszaki Karának diákja érte el. Végül a Szent István Egyetem Ybl Miklós Főiskolai Karának hallgatója, Domonkos Zsolt dunai jacht kikötő terve vitte el a harmadik díjat.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő