Connect with us

2009 év építész tehetsége

Laptop

2009 év építész tehetsége

Véget ért a magyar ArchiCAD verseny.

Az Országos ArchiCAD verseny előtt, április 20-án a Módistúdió felkészítést tartott a versenyzőknek Budapesten, ahol a diákok feltehették kérdéseiket az ArchiCAD használatával kapcsolatban. A verseny helyszínéül a Mesharray Digital Media School nyugati téri oktatóközpontja szolgált. A feladat megoldására mindössze hat óra állt a versenyzők rendelkezésére, melyet a Graphisoft által fejlesztett ArchiCAD tervezőprogrammal valósíthattak meg.

A résztvevő egyetemek által delegált 21 hallgató április 28-án és 29-én mérhette össze tudását. Az első versenynapon, a budapesti egyetemek hallgatóinak (a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, és a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar) a Duna észak-nyugati partján lévő, a Graphisoft Park területén elhelyezkedő jacht kikötőt és kávézót kellett megtervezniük. Az épületnek a Duna ezen ágán közlekedő jachtoknak, itt edző evezősöknek, túrázóknak kellett kikötési lehetőséget biztosítania.

Másnap a vidéki egyetemek (a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kar, a Debreceni Egyetem Műszaki Kar és a Győri Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar) diákjainak, ugyanezen helyszínre egy vízen álló szabadtéri színpadot kellett megálmodniuk. A feladatok érdekességét az adta, hogy a területen található szén kirakó ipari darut lebontani nem lehetett. A felvetett építészeti kérdésre olyan választ kellett adni, mely a meglévő torzó egy részét, vagy egészét integrálja.

Az április 29-ei ünnepélyes Gálaestnek a Graphisoft épülete adott otthont. Minden hallgatónak öt perc állt a rendelkezésére, hogy művét, tervezési koncepcióját ismertesse az egybegyűltekkel. Az értékelésnél 60 %-ban az építészeti tartalom, 40 %-ban pedig a számítógépes grafikai megjelenítés játszott szerepet.

Mint az országos ArchiCAD verseny elindítója és tovább éltetője, a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kara méltán lehet büszke, hiszen hallgatója, Simon Zsolt, szabadtéri színpad tervével lett a 2009-es év építész tehetsége. A szakmai zsűri megítélése szerint a terv kitűnt a többi pályamű közül, funkcionálisan jól szerkesztett alaprajza, merész tömegalakítása és kiemelkedő színvonalú dokumentációja révén. A második helyezést dunai szabadtéri színpadával Batizi-Pócsi Gergő, a Debreceni Egyetem Műszaki Karának diákja érte el. Végül a Szent István Egyetem Ybl Miklós Főiskolai Karának hallgatója, Domonkos Zsolt dunai jacht kikötő terve vitte el a harmadik díjat.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő