Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows 7: hivatalos megjelenési időpont

Laptop

Windows 7: hivatalos megjelenési időpont

Redmond bejelentette, mikor kerül piacra legújabb operációs rendszere.

Eddig tartjuk az egy nap – egy Windows 7 hír tempót (Windows 7: a Microsoft antikalóz lépései); ezúttal az operációs rendszer megjelenésével kapcsolatban szolgálhatunk információval. Ugyan már többször is megírtuk, hogy a karácsonyi bevásárló időszakra ki fogja adni a Microsoft, most Redmond hivatalosan is elismerte a korábban rebesgetett (az Acer által kiszivárogtatott) dátumot. Eszerint 2009. október 23-án lesz a W7 startja; ezt maga Bill Veghte, a vállalat Windows üzletágának vezető alelnöke ismerte el a minap.

A hardvergyártók és a számítógép-összeszerelő vállalatok is erősen remélik, hogy ha előbb nem, akkor a Windows 7 megjelenésével lendületet kapnak a hardvereszközök eladásai. Vélekedésük szerint az átállás miatt sokan be fognak ruházni új hardverbe; bár az új operációs rendszer nem igényel különösebb erőforrás-tuningot: korábbi tesztelések alkalmával kiderült, hogy megelégszik nagyjából ugyanazzal a konfigurációval, ami a Windows Vistához is kell a zökkenőmentes futtatáshoz.

Eközben a Microsoft kitart amellett, hogy a Windows 7 kapcsán a legmesszemenőbbekig előtérbe helyezi a szoftver minőségét. Steven Sinofsky, a vállalat Windows üzletágának vezetője egy blogpostban nemrég úgy nyilatkozott, hogy megérti a felhasználók igényét, és örül, hogy tetszett nekik a béta és az RC1 változat teljesítménye, de akkor sem fogják korábban megjelentetni az OS-t. Az RTM fázisba három hónapon belül lépnek be, tehát már alapvető dolgokat nem fognak változtatni rajta, de azért kisebb finomításoknak még van helye.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés