Connect with us

Windows 7: a Microsoft antikalóz lépései

Laptop

Windows 7: a Microsoft antikalóz lépései

Ismét változik Redmond illegális másolatokkal szembeni fellépése.

Évtizedes problémája a Microsoftnak, hogy termékeit nagymértékben illegálisan használják, szerte a világban. Ez persze segítette is a céget, hiszen hozzájárult, hogy általánosan ismert és népszerű legyen operációs rendszere, irodai alkalmazáscsomagja. Talán emiatt bánt mindig is csínján a vállalat a programjait engedély nélkül használókkal szemben.

Először a Windows Vista kapcsán állt ki igazán szigorúan az illegális felhasználók ellen: a Windows Genuine Advantage (WGA) programja révén aktivációra kényszerítette a felhasználókat, amelynek elmaradása komoly következményekkel járt. Ha valaki nem aktiválta a telepítést követően azonnal szoftverét, máris figyelmeztető üzenetet kapott. Ebben két lehetőséget kínált fel a szoftverfejlesztő: az azonnali illetve a későbbi aktiválást. Ez utóbbira azonban csak 15 másodperc múlva lehetett kattintani. Ezt találta a Microsoft túlságosan zavarónak, ezért a W7 kapcsán úgy döntött, hogy azonnal kattinthatóvá teszi mindkét gombot (kiegészítve az aktiválás előnyeinek kiemelésével).

A Microsoft illegális példányok változatának visszaszorításáért tett erőfeszítéseit egyébként sikernek könyvelhetjük el. A Windows Vista megjelenése után egy évvel, 2007 decemberében úgy nyilatkozott a vállalat, hogy az új operációs rendszert arányaiban csak feleakkora mértékben „lopják”, mint a Windows XP-t. Ezt a vonalat igyekszik erősíteni Redmond úgy, hogy közben ne váljanak a vásárolt licenckulcs nélküli példányok „féregtanyává”, vagyis ne tegyék lehetővé olyan számítógépek létrejöttét, amelyet az Interneten terjedő kártevők könnyedén megfertőzhetnek, például a szükséges biztonsági frissítések elérhetetlensége miatt.

A Windows 7 esetében tovább finomítják az eljárást, amely nevet is vált: Windows Genuine Advantage helyett Windows Activation Technologies (WAT) néven él tovább. Redmond közlése értelmében igyekeznek az új aktiválási eljárást még könnyebbé tenni azoknak a vállalati felhasználóknak, akik nagy mennyiségben aktiválják az operációs rendszer legális példányait; valamint a virtuális gépek aktivációinak kezelésére is odafigyelnek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő