Connect with us

Windows 7: a Microsoft antikalóz lépései

Laptop

Windows 7: a Microsoft antikalóz lépései

Ismét változik Redmond illegális másolatokkal szembeni fellépése.

Évtizedes problémája a Microsoftnak, hogy termékeit nagymértékben illegálisan használják, szerte a világban. Ez persze segítette is a céget, hiszen hozzájárult, hogy általánosan ismert és népszerű legyen operációs rendszere, irodai alkalmazáscsomagja. Talán emiatt bánt mindig is csínján a vállalat a programjait engedély nélkül használókkal szemben.

Először a Windows Vista kapcsán állt ki igazán szigorúan az illegális felhasználók ellen: a Windows Genuine Advantage (WGA) programja révén aktivációra kényszerítette a felhasználókat, amelynek elmaradása komoly következményekkel járt. Ha valaki nem aktiválta a telepítést követően azonnal szoftverét, máris figyelmeztető üzenetet kapott. Ebben két lehetőséget kínált fel a szoftverfejlesztő: az azonnali illetve a későbbi aktiválást. Ez utóbbira azonban csak 15 másodperc múlva lehetett kattintani. Ezt találta a Microsoft túlságosan zavarónak, ezért a W7 kapcsán úgy döntött, hogy azonnal kattinthatóvá teszi mindkét gombot (kiegészítve az aktiválás előnyeinek kiemelésével).

A Microsoft illegális példányok változatának visszaszorításáért tett erőfeszítéseit egyébként sikernek könyvelhetjük el. A Windows Vista megjelenése után egy évvel, 2007 decemberében úgy nyilatkozott a vállalat, hogy az új operációs rendszert arányaiban csak feleakkora mértékben „lopják”, mint a Windows XP-t. Ezt a vonalat igyekszik erősíteni Redmond úgy, hogy közben ne váljanak a vásárolt licenckulcs nélküli példányok „féregtanyává”, vagyis ne tegyék lehetővé olyan számítógépek létrejöttét, amelyet az Interneten terjedő kártevők könnyedén megfertőzhetnek, például a szükséges biztonsági frissítések elérhetetlensége miatt.

A Windows 7 esetében tovább finomítják az eljárást, amely nevet is vált: Windows Genuine Advantage helyett Windows Activation Technologies (WAT) néven él tovább. Redmond közlése értelmében igyekeznek az új aktiválási eljárást még könnyebbé tenni azoknak a vállalati felhasználóknak, akik nagy mennyiségben aktiválják az operációs rendszer legális példányait; valamint a virtuális gépek aktivációinak kezelésére is odafigyelnek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő