Connect with us

technokrata

Biztonság- és környezetfelügyelet, APC módra

Laptop

Biztonság- és környezetfelügyelet, APC módra

APC megújult NetBotz termékei egyszerűbben és hatékonyabban képesek felügyelni a gondjaikra bízott szervereket, rackeket.

Virtualizáció – napjaink „varázsszava”. Az elosztott hardverteljesítményt optimálisan kihasználni képes technikának azonban nem csak előnye van: az adatközpontok számára szinte rémálom egy virtualizált szerverfürt. A korábbihoz képest új kihívásokkal kell ugyanis szembenézni: míg a „hagyományos” környezetben nagyjából fixen be lehetett határolni egy szerverterem hőterhelésének eloszlását, a virtualizált eszközöket tartalmazó helyiségekben akár napról napra máshol bukkanhatnak fel a hőközpontok. Mindamellett a virtualizációnak – illetve emiatt a rendelkezésre álló szerverek jobb teljesítmény-kihasználásának – köszönhetően tovább nő a teljesítménysűrűség. Ráadásul az elmúlt 10 évben megtízszereződött az energiafogyasztás, az olyan, korábban nem létező alkalmazások miatt, mint a VoIP.

Nem csoda tehát, hogy a rackek 10 százaléka már most túlmelegszik, amint az Szarka Attila, az APC vezető rendszermérnökének tegnapi előadásából kiderült. Pedig 75 Fahrenheit fok (24 Celsius fok) felett minden további 15 Fahrenheit fok emelkedés felezi az elektronikai eszközök élettartalmát. A szerverparkok üzemeltetőinek tehát alkalmazkodniuk kell a változó kihívásokhoz. Ehhez kíván segítséget nyújtani Az APC by Schneider Electric NetBotz biztonság- és környezetfelügyeleti termékeinek új generációjával.

Az IT hálózaton keresztül hozzáférhető készülékcsalád észleli a kulcsfontosságú hálózati infrastruktúra rendelkezésre állását fenyegető környezeti jellemzőket illetve az emberi tevékenységeket (hőmérséklet, füst és tűz, víz, páratartalom, ajtónyitás és mozgás) és riasztást küld azokról. Érdekesség, hogy az adatközpontok múltban bekövetkezett leállásainak kétharmadáért (!) emberi tényező volt felelőssé tehető: felerészben működés közben, másrészt pedig a tervezés során elkövetett hibák hoztak nem kívánt eredményt. Annak érdekében, hogy az elkövető egyértelműen azonosítható legyen, a NetBotz termékek IP-kamerával is elláthatók. Ennek révén hibajelenség észlelésekor megtekinthető a kamera által rögzített képsorozat, így vizuális információ is rendelkezésre áll a bekövetkezett hibáról.

A skálázhatóság a legkisebb hálózati helyiségektől a nagy adatközpontokon keresztül egy teljes vállalatot lefedő rendszerig terjedhet, a moduláris kialakítás pedig lehetővé teszi az egyedi beállításokat, például CCTV kamerák integrációját. Az új termékcsalád komoly továbbfejlesztett funkciókkal rendelkezik: többek között javult a kamerák és a kábelezés támogatása, támogatott a Power over Ethernet (PoE, Ethernet hálózaton keresztüli áramellátás), valamint az új NetBotz kialakítása jobban megfelel az ipari környezetnek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd