Connect with us

technokrata

Vége az Atinak?

Laptop

Vége az Atinak?

Az AMD megteszi a végső lépéseket – eltűnik a márkanév?

Az 1985-ben megalapított cég életében egyértelműen akkor következett be a legnagyobb változás történelme során, amikor az Advanced Micro Devices felvásárolta. A 2006 júliusában megtörtént esemény során az Ati tulajdonosai 5,4 milliárd dollárral lettek gazdagabbak, az AMD pedig elindulhatott a Fusion felé vezető úton. Habár akkor sokan túlzónak találták az árat, tény, jelenleg az Ati húzza ki a slamasztikából a CPU-fronton gyengén muzsikáló chipgyártót. A jövő pedig egyértelműen a grafikus vezérlővel integrált processzorokban rejlik.

Eltelt három év a neves esemény óta, és a két cég még mindig nem olvadt össze teljesen. Természetesen két ilyen méretű vállalat esetében ez egyáltalán nem könnyű feladat – gondoljunk csak az új évezred elején indult HP-Compaq fúzióra. Emiatt nem meglepő, hogy az AMD csak most jutott oda, hogy teljesen bekebelezze és integráns részévé tegye az Atit. Nem csak a termékei és fejlesztései válnak egységesebbé, hanem a marketing és az ügyfelekkel foglalkozó részlegek is közös irányítás alá kerülnek.

Ezzel lejár a cégnél Randy Allen ideje is, aki vezető alelnöki pozíciójából távozik. Az Atitól Rick Bergman lesz a termékekért általánosan felelős részleg vezetője, azzal a – nem könnyű – kitűzött céllal, hogy levezényelje a GPU és a CPU fejlesztéseken dolgozó csapatok egyesítését. Mindez nem feltétlenül jelenti az Ati és az Atihoz kapcsolódó márkanevek, jelölések eltűnését. Habár biztosat még nem tudni, hiszen a folyamat most is tart, de az AMD számára túl értékes lehet a grafikus gyorsítóiról ismert cég brandje ahhoz, hogy egyszerűen megszüntesse.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek