Connect with us

technokrata

Vége az Atinak?

Laptop

Vége az Atinak?

Az AMD megteszi a végső lépéseket – eltűnik a márkanév?

Az 1985-ben megalapított cég életében egyértelműen akkor következett be a legnagyobb változás történelme során, amikor az Advanced Micro Devices felvásárolta. A 2006 júliusában megtörtént esemény során az Ati tulajdonosai 5,4 milliárd dollárral lettek gazdagabbak, az AMD pedig elindulhatott a Fusion felé vezető úton. Habár akkor sokan túlzónak találták az árat, tény, jelenleg az Ati húzza ki a slamasztikából a CPU-fronton gyengén muzsikáló chipgyártót. A jövő pedig egyértelműen a grafikus vezérlővel integrált processzorokban rejlik.

Eltelt három év a neves esemény óta, és a két cég még mindig nem olvadt össze teljesen. Természetesen két ilyen méretű vállalat esetében ez egyáltalán nem könnyű feladat – gondoljunk csak az új évezred elején indult HP-Compaq fúzióra. Emiatt nem meglepő, hogy az AMD csak most jutott oda, hogy teljesen bekebelezze és integráns részévé tegye az Atit. Nem csak a termékei és fejlesztései válnak egységesebbé, hanem a marketing és az ügyfelekkel foglalkozó részlegek is közös irányítás alá kerülnek.

Ezzel lejár a cégnél Randy Allen ideje is, aki vezető alelnöki pozíciójából távozik. Az Atitól Rick Bergman lesz a termékekért általánosan felelős részleg vezetője, azzal a – nem könnyű – kitűzött céllal, hogy levezényelje a GPU és a CPU fejlesztéseken dolgozó csapatok egyesítését. Mindez nem feltétlenül jelenti az Ati és az Atihoz kapcsolódó márkanevek, jelölések eltűnését. Habár biztosat még nem tudni, hiszen a folyamat most is tart, de az AMD számára túl értékes lehet a grafikus gyorsítóiról ismert cég brandje ahhoz, hogy egyszerűen megszüntesse.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő