Connect with us

technokrata

Meddig húzza még a Windows Vista?

Laptop

Meddig húzza még a Windows Vista?

Nyakunkon a Windows 7, de az előd még korántsem múlt ki.

A Windows XP extra hosszú életciklusát valószínűleg nem fogja megismételni a Windows Vista. Elsősorban azért nem, mert utóda, a Windows 7 gyakorlatilag a Vista továbbfejlesztett, optimalizált változata, vagyis az újabb operációs rendszer megjelenése az előzőt azonnal elavulttá teszi. Szemben a Windows XP – Windows Vista közötti különbségekkel, ahol sok felhasználó inkább maradt az öregebb OS-nél, a Windows Vista – Windows 7 esetében nem kérdéses a választás.

A Microsoft üzletpolitikája az, hogy operációs rendszereit a debütálást követő legalább négy éven keresztül támogatja, vagyis a Vista esetében leghamarabb 2011 januárjában járhat le ez az időszak. A három, otthoni felhasználóknak szánt változat esetében várhatóan 20012 áprilisában szünteti majd meg a vállalat az úgynevezett mainstream terméktámogatást, vagyis az ingyenes, a szoftver mindennemű hibájára kiterjedő segítségnyújtást. Az üzleti verziók (Business és Enterprise) esetében a biztonsági frissítések 2017 áprilisáig érkeznek majd, vagyis a Vista életciklusa e tekintetben kicsit több mint 10 évig fog tartani.

Ki merjük azonban jelenteni, hogy akkor ez már (arányaiban) kevesebb felhasználót fog érinteni a Windows 7 miatt, mint napjainkban a Windows XP tulajokat. A Vista hosszú terméktámogatása inkább szimbolikus jelentőséggel bír.

A Windows XP életciklusáról bővebben itt és itt.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd