Connect with us

technokrata

Meddig húzza még a Windows Vista?

Laptop

Meddig húzza még a Windows Vista?

Nyakunkon a Windows 7, de az előd még korántsem múlt ki.

A Windows XP extra hosszú életciklusát valószínűleg nem fogja megismételni a Windows Vista. Elsősorban azért nem, mert utóda, a Windows 7 gyakorlatilag a Vista továbbfejlesztett, optimalizált változata, vagyis az újabb operációs rendszer megjelenése az előzőt azonnal elavulttá teszi. Szemben a Windows XP – Windows Vista közötti különbségekkel, ahol sok felhasználó inkább maradt az öregebb OS-nél, a Windows Vista – Windows 7 esetében nem kérdéses a választás.

A Microsoft üzletpolitikája az, hogy operációs rendszereit a debütálást követő legalább négy éven keresztül támogatja, vagyis a Vista esetében leghamarabb 2011 januárjában járhat le ez az időszak. A három, otthoni felhasználóknak szánt változat esetében várhatóan 20012 áprilisában szünteti majd meg a vállalat az úgynevezett mainstream terméktámogatást, vagyis az ingyenes, a szoftver mindennemű hibájára kiterjedő segítségnyújtást. Az üzleti verziók (Business és Enterprise) esetében a biztonsági frissítések 2017 áprilisáig érkeznek majd, vagyis a Vista életciklusa e tekintetben kicsit több mint 10 évig fog tartani.

Ki merjük azonban jelenteni, hogy akkor ez már (arányaiban) kevesebb felhasználót fog érinteni a Windows 7 miatt, mint napjainkban a Windows XP tulajokat. A Vista hosszú terméktámogatása inkább szimbolikus jelentőséggel bír.

A Windows XP életciklusáról bővebben itt és itt.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek