Connect with us

Szuperbiztonságos Windows XP

Laptop

Szuperbiztonságos Windows XP

Szeretettel a légierőnek,Microsoft

Hónapok óta tartó felfokozott érdeklődés kíséri a Windows 7-et: a Microsoft új operációs rendszere egyre közelebb kerül végleges állapotához (bővebben itt). Eközben azonban a jó öreg Windows XP-s felhasználói tábor sem fogyatkozik jelentősen; a 2001-ben debütált OS még mindig százmilliók számítógépén teljesít szolgálatot. Holott a Windows Vista biztonságosabb felhasználói élményt kínál.

Vannak olyan helyek azonban, ahol annak ellenére fokozott biztonságot várnak el az operációs rendszertől, hogy nem akarnak Windows XP-ről váltani. Az egyik ilyen szervezet az Egyesült Államok légiereje, ahol – érthető okokból – kulcsfontosságú tényező az OS jelentette védelem. Nemrég ezt fokozták tovább a Microsoftnál: egy speciális, kifejezetten a vasmadarakat kiszolgáló infrastruktúrában található PC-k számára alakítottak ki szuperbiztonságos Windows XP-ket.

Miben más?
Redmond összesen több mint 600 alapbeállítást változtatott meg, annak érdekében, hogy már a telepítést követően azonnal nagyobb védelmet biztosítson a felhasználónak. Emellett speciális patch-elési szolgáltatás is jár hozzá: a Microsoft 72 órán belül ígér frissítést egy biztonsági hiba felbukkanása esetén. Összehasonlításképp: a „mezei” Windows XP-knél átlagosan 57 napig tart egy sérülékenység kijavítása.

Mindezt nem maguktól találták ki a redmondiak: az amerikai légierő közvetlenül Steve Ballmert kérte fel egy biztonságosabb XP létrehozására. És az előre konfigurált OS-nek meg is lett az eredménye: a korábban ismert sebezhetőségek jelentette fenyegetések 85 százaléka azonnal megszűnt, valamint a terméktámogatási részleghez beérkező, biztonsági kérdések okán kezdeményezett hívások 40 százalékkal csökkentek. A USAF állítása szerint ennek köszönhetően eddig már több mint 100 millió dollárt sikerült megtakarítani.

A Microsoft az elért eredmények ellenére nem tervezi, hogy hétköznapi használatra is kiadja biztonságosabbra faragott Windows XP-jét. A nagyobb védelemre vágyó felhasználók számára ugyanis Windows Vistáját, illetve a pár hónap múlva debütáló Windows 7-et ajánlja.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő