Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows XP jár a Windows 7 mellé

Laptop

Windows XP jár a Windows 7 mellé

Egy komplett Windows XP is belekerül az új microsoftos operációs rendszerbe.

Aki már egyszer is váltott egy korábbi Windows-ról újabb változatra, az tudja, micsoda kínszenvedéssel járhat az áttérés. Nem elég, hogy gyakran újra kell tanulni a környezet használatát, mert más helyre kerültek, megváltoztak, eltűntek az ikonok, programok, szolgáltatások, hanem még az inkompatibilitási problémákkal is meg kell küzdeni. Próbált már valaki Windows XP-n Windows 98-as programokat futtatni? Vagy Vistán XP-s alkalmazásokat? Nem volt maradéktalanul kielégítő az eredmény, igaz?

Habár folyamatosan pozitív információk látnak napvilágot a Windows 7-ről e téren is, akadhat még gond a régebbi környezetbe fejlesztett alkalmazásokkal. Ezt a Microsoft úgy próbálja meg elkerülni, hogy egyszerűen átvágja a gordiuszi csomót: „belerakja” a Windows XP-t a Windows 7-be. Pontosabban felkínálja az XP Mode használatát, ami a Windows XP SP3 egy virtualizált változata. Ez a virtuális Windows XP szabadon lesz letölthető a Professional és az Ultimate Edition változatokat használók számára; sajnos, a többi Windows 7 variáns tulajdonosa nem élhet ezzel a lehetőséggel.

Ellentétben más virtuális PC megoldásokkal, a virtuális XP nem igényel elkülönített munkateret, vagyis az egyes alkalmazások a natív, Windows 7-en futtatott programok mellett futhatnak. Például a Word 2003 XP módban, a Word 2007 pedig natívan. Azaz nagyban hasonlít a Windows Vistában található XP kompatibilitási módra, de a rendelkezésünkre álló korlátozott információ alapján úgy tűnik, ez a megoldás tovább képes javítani a régebbi alkalmazásokkal való együttműködést, ami különösen vállalati környezetben jöhet jól.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés