Connect with us

technokrata

Windows XP jár a Windows 7 mellé

Laptop

Windows XP jár a Windows 7 mellé

Egy komplett Windows XP is belekerül az új microsoftos operációs rendszerbe.

Aki már egyszer is váltott egy korábbi Windows-ról újabb változatra, az tudja, micsoda kínszenvedéssel járhat az áttérés. Nem elég, hogy gyakran újra kell tanulni a környezet használatát, mert más helyre kerültek, megváltoztak, eltűntek az ikonok, programok, szolgáltatások, hanem még az inkompatibilitási problémákkal is meg kell küzdeni. Próbált már valaki Windows XP-n Windows 98-as programokat futtatni? Vagy Vistán XP-s alkalmazásokat? Nem volt maradéktalanul kielégítő az eredmény, igaz?

Habár folyamatosan pozitív információk látnak napvilágot a Windows 7-ről e téren is, akadhat még gond a régebbi környezetbe fejlesztett alkalmazásokkal. Ezt a Microsoft úgy próbálja meg elkerülni, hogy egyszerűen átvágja a gordiuszi csomót: „belerakja” a Windows XP-t a Windows 7-be. Pontosabban felkínálja az XP Mode használatát, ami a Windows XP SP3 egy virtualizált változata. Ez a virtuális Windows XP szabadon lesz letölthető a Professional és az Ultimate Edition változatokat használók számára; sajnos, a többi Windows 7 variáns tulajdonosa nem élhet ezzel a lehetőséggel.

Ellentétben más virtuális PC megoldásokkal, a virtuális XP nem igényel elkülönített munkateret, vagyis az egyes alkalmazások a natív, Windows 7-en futtatott programok mellett futhatnak. Például a Word 2003 XP módban, a Word 2007 pedig natívan. Azaz nagyban hasonlít a Windows Vistában található XP kompatibilitási módra, de a rendelkezésünkre álló korlátozott információ alapján úgy tűnik, ez a megoldás tovább képes javítani a régebbi alkalmazásokkal való együttműködést, ami különösen vállalati környezetben jöhet jól.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp