Connect with us

Külső SSD a Verbatimtől

Laptop

Külső SSD a Verbatimtől

Kicsi, gyors, és az USB-s eszközöknél jóval gyorsabb.

ExpressCard csatolóval szerelt SSD meghajtókat mutatott be a Verbatim, melyek Mac és Windows felhasználóknak kínálnak 16, 32 vagy 64 GB-nyi mobil tárhelyet. A 34 mm-es ExpressCard eszközöket fogadó, notebookokba szánt flash-memóriás tároló mérete révén is kényelmes használatot tesz lehetővé: 75 mm hosszú és 5 mm vastag.

Ez ugyan bizonyos szempontból nagyobb, mint egy átlagos pendrive, ugyanakkor olyan előnnyel jár ez a kialakítás, amivel az USB-s eszközök (még) nem tudnak versenyezni. 120 MB/mp-es (azaz 800-szoros) olvasási, illetve 30 MB/mp-es (azaz 200-szoros) írási sebessége bőven meghaladja az USB-alapú tárolóeszközök adatátviteli sebességét, mivel az USB-s eszközök sebességét a csatlakozók adatátviteli képessége korlátozza.

„Az egész eszköz befér a notebookok ExpressCard nyílásába, így állandóan használható automatikus mentésre anélkül, hogy a gép mellett még további eszközöket kellene magunkkal hurcolni. De számítógépünk tárkapacitásának bővítésére is tökéletesen alkalmas: csomagunk nem lesz tőle nagyobb vagy súlyosabb, és a gép burkolatát sem kell megbontani.” – mondta Hans-Christoph Kaiser, a Verbatim üzletfejlesztési menedzsere.

Windows ReadyBoost kompatibilis, azaz a Windows Vistával felszerelt számítógépek használhatják az eszköz szabad tárhelyének egy részét arra, hogy gyorsítsák a rendszer betöltődésének sebességét. Emellett jár hozzá a Nero BackitUp 4 Essential alkalmazás is, amivel a számítógép-használók folyamatosan, a háttérben menthetik adataikat.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom