Connect with us

Olcsóbb AMD tuningprocesszorok

Laptop

Olcsóbb AMD tuningprocesszorok

Két- és négymagos CPU-k alacsonyabb áron.

Tegnap jelentette be az Advanced Micro Devices, hogy a tuningra utazó felhasználóknak szánt processzorai esetében árat csökkent. A cég közlése szerint a Phenom II X4 Black Edition lapkák 225 dolláros árát 150-200 dollár közötti szintre süllyeszti. A beszámoló szerint ezzel szeretnék a túlhajtás iránt fogékony felhasználókból álló piac még nagyobb részét bekebelezni. Hasonló lépésre szánta el magát a vállalat Athlon X2 7750 Black Edition CPU-ja kapcsán is.

Egy processzor órajelét a külső frekvencia (korábban front side bus) felszorzásával állítják elő. Éppen ezért kétféle módon lehet extra teljesítményt kifacsarni egy lapkából, pusztán az órajel növelésére alapozva: vagy a külső frekvenciát kell növelni, vagy az órajelszorzót. Az előbbi nehezebb eset, mert az extra terhelést nehezebben viselik el a processzor egyes elemei (például az integrált memóriavezérlő), az utóbbi lehetőséget azonban a gyártók szokták letiltani. Ennek oka, hogy nem akarnak maguknak „házon belül” konkurenciát: egy szabadon állítgatható órajelszorzóval bíró processzor könnyedén vetélkedhet a legnagyobb teljesítményű lapkákkal, miközben gyártója jóval kevesebb pénzért tudja csak értékesíteni a piacon.

Az AMD azonban szakított ezzel a hozzáállással, és létrehozta a Black Edition modelleket. Ezek közös jellemzője, hogy nincsen kötött órajelszorzó értékük, azt a felhasználó állíthatja be. Ezért természetesen valamivel többet kér el a chipgyártó, mint a hasonló alapteljesítményre képes, de korlátozott lapkákért, cserébe viszont a tulajdonos komoly sebességnövekedést érhet el egy kis, anyagi befektetést nem igénylő tuninggal.

Az árcsökkentés hajtóerejét az adja, hogy láthatáron van az AMD új CPU-inak megjelenése. Ezzel tulajdonképpen helyet csinál a nagyobb teljesítményű lapkáknak a vállalat.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő