Connect with us

technokrata

DirectX 11 képes AMD processzor

Laptop

DirectX 11 képes AMD processzor

A kisebbik x86-os CPU-gyártó első, integrált grafikus magot tartalmazó központi vezérlőegysége bizonyos szempontból többet tud az összes, ma kapható videokártyához képest.

Míg az Intel a Larrabee lapkájával igyekszik meghonosítani a PC-kben a processzorokba integrált grafikus vezérlőket – szükségtelenné téve az alaplapi chipkészlet ezen funkcióját -, addig az AMD az Ati felvásárlásának egyenes következményeként mondható Fusion CPU tervével rukkolt elő. A gazdasági válság ugyan mindkét vállalat termékének megjelenését csúszásra késztette, de a fejlesztés nem állt le – ezúttal az Advanced Micro Devices processzorával kapcsolatos új fejleményekről számolhatunk be.

Maximum négy általános feldolgozóegységet fog tartalmazni az első AMD-s CPU, amely grafikus maggal is rendelkezik. Ez utóbbi abból a szempontból még a mai legjobb videokártyáknál is többet tud majd, hogy már natívan támogatja a Microsoft fejlesztette DirectX 11-et. Persze teljesítmény szempontjából még a jelenlegi generáció középkategóriájánál is kevesebbre lesz képes, de az integrált grafikus megoldásokat sosem ezért vásárolták a vevők.

32 nanométeres gyártási eljárással való előállítása két következménnyel is jár. Egyrészt a kisméretű magfelületnek köszönhetően alacsonyan tarthatók a gyártási költségek, másrészt valószínűleg igen kedvező fogyasztási adatokkal rendelkezik majd. Az Expertview értesülései szerint Llano kódnévre keresztelt lapka beépített DDR3 memóriavezérlővel lesz ellátva. Sabine nevű platformon kel majd életre, mely többek között már az USB 3.0-t is támogatja.

Az AMD hivatalosan nem kívánt reagálni a napvilágot látott információkra.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák