Connect with us

Hirdetés

technokrata

Járműkövetés EDR-rel

Laptop

Járműkövetés EDR-rel

Gépjárműbe szerelhető, mobil fedélzeti eszközzel.

A hazai Egységes Digitális Rádió-távközlő (EDR) rendszer ma már nélkülözhetetlen a készenléti szervezetek munkájában. A hálózat – közel maximális kihasználtságával – stabilan működik, megbízható hátteret biztosít a különféle szervezetek kommunikációjának szervezéséhez a veszélyhelyzetek, katasztrófahelyzetek, árvizek, vagy balesetek során. A nemzetközi összehasonlításban is kiemelten eredményesnek nevezett rendszer 2009-ben közel 37 ezer felhasználóval büszkélkedhet.

A hálózatot üzemeltető Pro-M Zrt. a hatékonyság folyamatos növelése érdekében számos új fejlesztést biztosít a felhasználóknak. A járműkövető rendszer mobil fedélzeti egysége a legújabb mérföldkő ebben a sorban. Az új eszköz minden eddiginél hatékonyabb reagálást, intézkedési lehetőséget biztosít a készenléti szervek számára. A mobil fedélzeti egységgel úgy dolgozhatnak a helyszínen intézkedő felhasználók, mintha „saját irodájukban” lennének. A fedélzeti egység segítségével elérhetővé vállnak a különböző felhasználók által meghatározott adatbázisok, alkalmazások valamint akár az EDR járműkövető rendszere is. Egy baleset helyszínén például, a bevetés irányító képes a mentők, tűzoltók, rendőrök, katasztrófa-védelemmel foglalkozók munkáját egyszerre koordinálni.

A fedélzeti egységgel az egyes szervezetek számára azonnal elérhetővé válnak az országos adatbázisok, amelyek feltétlenül szükségesek a készenléti működéshez. Az eszközzel képessé válik a mentőszolgálat arra, hogy még a sérült kórházba szállítása előtt, létfontosságú információkat közöljön a balesetet szenvedett állapotáról. A rendőrök pedig az igazoltatások során képesek azonnal lekérdezni, továbbítani olyan adatokat, információkat a központi adatbázisból, amelyek fontosak lehetnek az igazoltatott személyről.

A Professzionális Mobiltávközlési Nap 2009. sajtótájékoztatóján Papp István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezetője személyesen adta át az új alkalmazási lehetőségeket biztosító, első járműbe szerelhető fedélzeti egységet Bódi Gábornak, a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkárának.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés