Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows 7 helyett Windows XP

Laptop

Windows 7 helyett Windows XP

Lebutítható lesz a legújabb Windows is.

Downgrade – egy szó, ami a számítástechnikában sokáig szinte tabunak számított. A folyamatos fejlesztés mellett pálcát törő ipar termékei, szolgáltatásai mindig előre léptek (upgrade), „lefokozásról” szinte sosem esett szó. A Windows Vista megjelenésével azonban ez megváltozott. Az inkompatibilitási és erőforrásbeli problémák miatt a Microsoft lehetővé tette felhasználóinak, hogy az operációs rendszer megvásárlásával visszalépjenek Windows XP-re, ha számukra az kényelmesebb. És ha valaki azt gondolta, hogy a Windows 7 megjelenésével ez a lehetőség megszűnik, az tévedett.

Nemrég számolt be arról a Zdnet egyik bloggere, Mary Jo Foley, hogy a redmondi szoftverfejlesztő azt tervezi: legújabb OS-éről is vissza lehet majd lépni – nem csak Vistára, hanem akár XP-re is. Előbbinek nem sok értelme van, hiszen a W7 az előd továbbfejlesztett, gyorsabb és stabilabb változata; ám utóbbira biztosan lesz igény. A részletek egyelőre nem ismertek, de valószínű, hogy az Ultimate és a Professional változatok esetében nyílik lehetőség a downgrade-re.

Emellett változik maga a visszafejlesztés program is. Eddig a PC-gyártók csak akkor adhattak el Vistáról XP-re downgrade-elt számítógépeket, ha azt egy vevőjük kifejezetten kérte. Hamarosan azonban már konkrét igény nélkül is lehet XP-sített vistás PC-ket vásárolni, anélkül, hogy egy vevő előre jelezné ilyen irányú kérését.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés