Connect with us

Windows 7 helyett Windows XP

Laptop

Windows 7 helyett Windows XP

Lebutítható lesz a legújabb Windows is.

Downgrade – egy szó, ami a számítástechnikában sokáig szinte tabunak számított. A folyamatos fejlesztés mellett pálcát törő ipar termékei, szolgáltatásai mindig előre léptek (upgrade), „lefokozásról” szinte sosem esett szó. A Windows Vista megjelenésével azonban ez megváltozott. Az inkompatibilitási és erőforrásbeli problémák miatt a Microsoft lehetővé tette felhasználóinak, hogy az operációs rendszer megvásárlásával visszalépjenek Windows XP-re, ha számukra az kényelmesebb. És ha valaki azt gondolta, hogy a Windows 7 megjelenésével ez a lehetőség megszűnik, az tévedett.

Nemrég számolt be arról a Zdnet egyik bloggere, Mary Jo Foley, hogy a redmondi szoftverfejlesztő azt tervezi: legújabb OS-éről is vissza lehet majd lépni – nem csak Vistára, hanem akár XP-re is. Előbbinek nem sok értelme van, hiszen a W7 az előd továbbfejlesztett, gyorsabb és stabilabb változata; ám utóbbira biztosan lesz igény. A részletek egyelőre nem ismertek, de valószínű, hogy az Ultimate és a Professional változatok esetében nyílik lehetőség a downgrade-re.

Emellett változik maga a visszafejlesztés program is. Eddig a PC-gyártók csak akkor adhattak el Vistáról XP-re downgrade-elt számítógépeket, ha azt egy vevőjük kifejezetten kérte. Hamarosan azonban már konkrét igény nélkül is lehet XP-sített vistás PC-ket vásárolni, anélkül, hogy egy vevő előre jelezné ilyen irányú kérését.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő