Connect with us

technokrata

Nehezen megy az angol? Segítsünk rá szoftverrel!

Laptop

Nehezen megy az angol? Segítsünk rá szoftverrel!

Nyelvtudástól függetlenül megkönnyítik az idegen nyelvű kommunikációt a Dativus új programjai.

Az utóbbi évtizedekben a számítógépek folyamatos térnyerését követhettük nyomon az élet valamennyi területén, ez alól most már az angol nyelv használata sem jelent kivételt. A 10. jubileumát ünneplő Dativus Translator Kft. olyan hat modult tartalmazó szoftverrel állt elő, mely nyelvtudástól függetlenül megkönnyíti az idegen nyelven való kommunikáció bármely formáját. A program összes modulja két irányban működik, azaz angolról magyarra és magyarról angolra is lehetővé válik a fordítás. Nem csak az angolul kevésbé beszélők, hanem a profi nyelvhasználók számára is hasznos eszköz.

A szoftvercsomag szótára egyike a Magyarországon található legnagyobbaknak, közel egymillió szavával és gazdag szakszókincsével (például 40 ezer közgazdasági, 80 ezer műszaki, 60 ezer informatikai-matematikai, 130 ezer orvos-biológiai szó és kifejezés). A szótár nemcsak hagyományos felülettel rendelkezik, hanem a KLIKK gyors-szótárazó funkcióval egyetlen kattintással szinte bármilyen dokumentumban elérhető, így segítségével úgy tudunk szavakat illetve komplett mondatokat fordítani, hogy nem hagyjuk el az éppen olvasott szöveg ablakát.

A fordítóprogram, weblapfordító és Microsoft Word-eszköztár segítségével angolról magyarra és magyarról angolra fordíthatunk le dokumentumokat. Főleg az angolul kevésbé beszélők számára ideális, hiszen ezen funkciók segítségével bármilyen terjedelmű szöveg értelmét egy kattintásra megtudhatják. A gépi fordítás minősége természetesen nem 100%-os, de a program számos olyan funkciót kínál, mellyel közelebb juthatunk az eredeti szöveg értelméhez.

A fordítási memória funkció segítségével a felhasználó eltárolhatja a számára fontos fordításokat, így amennyiben azok a későbbi fordítások során újból előkerülnek, a szoftver a felhasználó által eltárolt változatot kínálja fel. Ennek révén alkalmas szerződések, levelezések, foglalások, sablonszövegek tárolására. Ezzel a modullal egy olyan szolgáltatás válik elérhetővé, amit eddig csak a többszázezer forintos termékek produkáltak.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák