Connect with us

Letölthető a legújabb Alcohol 52%

Laptop

Letölthető a legújabb Alcohol 52%

Megjelent a CD/DVD-emulátor legújabb, ingyenes változata, valamint az optikai lemezek írására is használható Alcohol 120%.

Alcohol 120% (letöltés itt) – a szoftver, mely 68 százaléknyi média-íróból és 52 százaléknyi emulátorból áll. Elsőre talán érthetetlen az elnevezés, de a két program (Alcohol 68%, Alcohol 52%) összessége adja az egészet (120%) – innen származik a név.

A Daemon Tools-hoz hasonlóan az Alcohol 52% (letöltés itt) arra képes, hogy az optikai meghajtóba helyezett korongokról készített és a merevlemezen tárolt image file-okat a felhasználó közvetlenül elérhesse; azaz úgy használhassa, mintha benne lenne a CD/DVD a CD/DVD-ROM-ban. Ennek legnagyobb előnye, hogy így nem vagyunk a (még nagy adatátviteli sebességgel bíró meghajtó esetében is) bizony lassúnak mondható eszközre utalva – a winchesterről való futtatásnál az egyéb háttértárakhoz képest jóval gyorsabb működés érhető el (a fejlesztők szerint ez akár 200X is lehet – azaz az egyszeres (150 KB/s) CD-ROM-oknál kétszázszor gyorsabb).

Mivel egy-egy ilyen image állomány sokat foglal a merevlemezen (650-700 MB-ot CD esetében, DVD-nél pedig akár több GB-ot is), ezért a szoftver alkalmazásához egy minél nagyobb kapacitású háttértár szükséges. Ezen felül megelégszik egy Pentium processzorral és 32 MB-nyi memóriával. Szinte bármelyik Windows-os környezetben használható (Windows 95 alatt csak az OSR2, vagy annál későbbi változatoknál), de egy legalább 5.0-s Internet Explorer is szükséges működéséhez.

Következzenek a szoftver konkrét képességei: egyszerre akár 31 virtuális CD-/DVD-ROM-ot képes kezelni, így több olyan alkalmazás is futtatható, amely működéséhez igényli az eredeti lemez meghajtóba való behelyezését. Az alábbi formátumokat támogatja: CD-DA, CD+G, CD-ROM, CD-XA, Video CD, Photo CD, Mixed Mode, Multi-session CD; DVD-ROM, DVD-Video, DVD-Audio. Az összes jelenlegi meghajtót támogatja, legyen az akár CD-R, CD-RW, DVD-RAM, DVD-R, DVD-RW vagy DVD+RW. Emellett dicséretes tulajdonság, hogy támogatja a FireWire (IEEE 1394) és az USB protokollokat is.

Változáslista
– frissítésre került az olvasó és az író motor
– frissültek a nyelvi file-ok
– a Devsupp.dll újabb változatának alkalmazásával még több meghajtót támogat
– frissült az A.C.I.D (Alcohol Cloaking Initiative for DRM) varázsló a másolásvédelmek ellen

A szoftver legújabb, 1.9.8.7530 Free Edition, vagyis ingyenesen használató változata letölthető gyors Download szerverünkről, és itt található a teljes, shareware verzió is.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő