Connect with us

technokrata

Szupergyors SSD-k a Super Talenttől

Laptop

Szupergyors SSD-k a Super Talenttől

A hagyományos merevlemezeknél akár húszszor nagyobb írási/olvasási sebességet produkálnak a vállalat új termékei.

Nemrég jelentette be a Super Talent Technology új, 2 TB-os kapacitású, RAIDDrive névre termékeit, melyek több szempontból is figyelmet érdemelnek. Egyrészt nem SATA interfésszel csatlakoznak az alaplaphoz, hanem PCIe x8 slotba illeszthetők. Másrészt szinte mindenki – vállalati számítógépek, munkaállomások, játékkonfigurációk – számára kínálják ezeket a típusokat, kialakítástól függően. Az MLC (multi-level cell) változatok olcsóbbak, az SLC (single-level cell) modellek pedig drágábbak.

A NAND típusú chipekből álló SSD RAID 5 képességgel is bír. Ennek köszönhetően – a Super Talent állítása szerint – a soros olvasási sebesség akár az 1,2 GB/s-ot is elérheti, míg az írás tempója még ezt is meghaladhatja – a gyártó 1,3 GB/s-os adatot adott meg. Ennél többet egyelőre nem tudni a termékek teljesítményéről, a vállalat júniusra ígért további információt.

A fentiekből következően még nem is kaphatók az SSD-k, és az sem ismert, hogy mikor és milyen áron lesznek elérhetők a sebességbajnoknak kikiáltott háttértárolók. Az biztosra vehető, hogy ilyen tempó mellett, ha merevlemezekkel összemérhető kapacitást kínálnak, az ezer dolláros tartományban kell majd őket keresgélni.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp