Connect with us

technokrata

Azonnal „okosabbá” tehető a Windows 7

Laptop

Azonnal „okosabbá” tehető a Windows 7

Pillanatok alatt lehet bővíteni a már telepített operációs rendszer tudását.

Anytime Upgrade – a Windows 7-ben megjelenő funkció segítségével a felhasználók számára gyakorlatilag azonnal lehetőség nyílik a nagyobb változatra való frissítésre. Amennyiben valaki egy csökkentett tudású verziót vásárolt meg, és később többet szeretne kihozni a rendszerből, számára nem tart sokkal tovább a bővebb funkcionalitású operációs rendszerre való frissítés megkezdése a licenckulcs megvásárlásánál. Ennek az az oka, hogy a W7 megjelenítésével az erősen korlátozott változatok (Starter, Home Basic) is tartalmazni fogják annak a kódnak a javát, amivel a nagyobb verziók rendelkeznek.

Ha tehát egy Starter OS birtokában vagyunk, és megvesszük (hagyományosan, boltban, vagy akár online) például a Home Premium típust, akkor maximum negyedórás töltögetés után minden készen áll a nagyobb testvérre való frissítéshez. Azt egyelőre nem árulta el a Microsoft, hogy ezek az upgrade-ek milyen fizetési konstrukció mellett lesznek elérhetők, vagyis, hogy lehetőség nyílik-e akár verzióról verzióra frissíteni, vagy csak egy nagy ugrással lehet upgrade-elni.

Amit viszont biztosan nem lehet megtenni, az a 32 és 64 bites változatok közötti átjárás. Jó hír ugyanakkor, hogy Redmond ígérete szerint egy upgrade nem jár a beállításaink, felhasználói adataink elvesztésével, mivel a folyamat ezen adatokra nincsen hatással.

A Windows 7 egyes verzióiról részletesen itt olvashat.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek