Connect with us

technokrata

DVD az olcsó laptopokban

Laptop

DVD az olcsó laptopokban

Beígérte az Asus az első, optikai meghajtóval szerelt Eee PC-jét.

Két tényező miatt maradt ki mindmáig az optikai meghajtó minden netbookból. Egyrészt azért, hogy olcsóbb lehessen a mobil számítógép, másrészt azért, mert a szűkös hely már nem tette lehetővé a CD-k, DVD-k kezelésére képes drive készülékházon belüli elhelyezését. Ez azonban nemsokára megváltozik, köszönhetően a netbook-őrületet elindító Asus-nak.

A távol-keleti vállalat ugyanis nemrég bejelentette, hogy az alig ismert Mouse Computert követően előrukkol a kicsi, könnyű és olcsó szegmensben egy olyan masinával, amelyik képes optikai lemezeket fogadni. Az E1004DN persze csak azzal tudta ezt elérni, hogy a legnagyobb, még netbooknak minősíthető fizikai méreteket alkalmazza: az Eee PC ezen változata 10 colos kijelzőt tartalmaz. Az jelenleg még nem ismert, hogy csak olvasni tudja-e a kompakt lemezeket (és a DVD-ket), vagy írásra is használható lesz-e.

Ebben az esetben már óvatosan kell kezelni az olcsó címkét: az Asus modellje 530-600 dollár között áron kerül forgalomba, először természetesen Japánban. A következő hónap közepétől elérhető készülék vásárlói ezért a már fent említett 10 colos kijelzőt kapják, illetve egy Intel Atom processzort (abból is az újabb, N280-as példányt). A konfiguráció további ismert eleme egy 120 GB-os merevlemez.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák