Connect with us

technokrata

Második generációs, akár 512 GB-os SSD-meghajtó a Toshibától

Laptop

Második generációs, akár 512 GB-os SSD-meghajtó a Toshibától

Fél terabyte-os kapacitást és nagyon gyors működést kínál a japán vállalat legújabb flash memóriás háttértárolója.

A Toshiba – számos más piaci elemzővel egyetértésben – úgy becsli, hogy az SSD meghajtók 2009 folyamán jelentős piaci részesedéshez jutnak, és a hordozható számítógépek piacán 2010-ig közel 10 százalékos, 2012-re pedig 25 százalékos részesedést érnek el. Ezt elősegítendő, 2,5 hüvelykes, 512 GB kapacitású, mozgó alkatrészek nélküli merevlemezzel SSD (Solid State Disk) és a 43 nanométeres (nm), többszintű cellás (MLC) NAND technológiára épülő SSD-termékcsaláddal bővítette termékpalettáját a japán vállalat. Az MLC (Multi Level Cell) technológia többszintű cellarendszerével nagyobb kapacitás érhető el. Emellett helytakarékos megoldás, hiszen egy cellán belül több bit tárolható (azonban a nagyobb adatsűrűség lassabb működést eredményez).

A mozgó alkatrészek nélküli meghajtók NAND flash memóriára épülnek, és másodpercenként akár 240 MB/s olvasási, és 200 MB/s írási sebességet tesznek lehetővé, emellett párhuzamos adatátvitelt és terheléskiegyenlítést valósítanak meg, ezzel optimális teljesítményt, megbízhatóságot és élettartamot biztosítanak. Az AES adattitkosítás használatával az illetéktelen hozzáféréssel szemben nyújtanak védelmet.

A 2,5 hüvelykes, 512 GB tárolókapacitású meghajtó mellett a 43 nm-es NAND SSD-család tagjai 64 GB, 128 GB és 256 GB méretű változatban, 1,8 és 2,5 hüvelykes házba építve, valamint SSD flash modulként is elérhetők. Az új meghajtók mintapéldányai 2009 első negyedévében válnak elérhetővé, míg a tömeggyártás a második negyedévben (április és június között) indul be.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák