Connect with us

technokrata

15 órán keresztül üzemelő laptop?!

Laptop

15 órán keresztül üzemelő laptop?!

Az MSI állítása szerint akár közel két munkanapnyit is kibírhat legújabb hordozható számítógépük, egyetlen akkumulátortöltéssel.

Közismerten keveset fogyasztanak a netbookok, ám többségük még így sem képes az egy munkanapnak számító 8 órát kibírni, egyetlen akkumulátortöltéssel. A Micro Star International azonban nemrég bejelentette legújabb Wind modelljét, az U115-öt, amely – a gyártó állítása szerint – teljesítheti ezt a kritériumot, sőt, annál sokkal többet is!

A kis masina használattól függően 5,5-15 órán keresztül használható anélkül, hogy hálózati csatlakozást igényelne. Nyilván, a közel két munkanapnyi folyamatos működés csak úgy érhető el, ha a felhasználó csökkenti az LCD fényerejét, nem futtat teljesítményigényes alkalmazásokat, lekapcsolja a Wi-Fit, amikor nincs rá szüksége, hogy csak néhány példát említsünk.

Mindazonáltal hardveresen is rásegítettek az energiatakarékosságra. Többek között hibrid tárolórendszerének köszönheti impozáns üzemidejét. Az operációs rendszer és az alapvető programok teljes egészében a beszerelt 8 GB-os SSD-ről futhatnak, 160 GB-os winchestere lemezeinek pörgése pedig leállítható, ha ideiglenesen nincsen szükség a rajta eltárolt adatokhoz. Amint azt az Engadget megjegyezte, a solid state disk eltávolítható, így ha a felhasználó meg meri kockáztatni a garancia elvesztését, akár nagyobb kapacitású SSD-vel is felvértezheti a masinát.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle