Connect with us

technokrata

Windows 7 alatt új életre kelhetnek a programok

Laptop

Windows 7 alatt új életre kelhetnek a programok

Windows XP-n még futott a szoftver, de Vista alatt már nem? A Microsoft új operációs rendszeren van esély, hogy ismét használható lesz.

Általános szabály, hogy az a program, ami Windows Vista alatt használható, az alig fél év múlva debütáló W7 alatt is működőképes lesz (a biztonsági szoftvereket mindazonáltal valószínűleg frissíteni kell). Sajnos az is igaz, hogy a Vista környezetben már nem futó Windows XP-s alkalmazások valószínűleg nem fognak működni Redmond új operációs rendszerében sem. Vagy mégis?

Néhány esetben nem kell lemondanunk arról a szoftverről, ami Windows XP alatt használható volt, de Vista alatt semmiképpen nem lehetett bele „életet verni”. A Microsoft ugyanis jelentős munkát végzett a szoftverkompatibilitás tekintetében (is) az új OS-en, ennek köszönhetően remény nyílhat néhány régi programot használó számára. Ezt Redmond egyik blogjában jelentette be a héten, ahol ismertette az eddig „megmentettek” listáját. Ezen többek között az IKEA Home Kitchen Planner spanyol nyelvű változata, a Quicktime német verziója található, és olyan egzotikumok is felkerültek rá, mint az arab nyelvű Khalifa Cartoon Characters Creator.

A fejlesztésnek köszönhetően a W7 nagyobb alkalmazás-kompatibilitással rendelkezik, mint a Windows Vista. Ennek leginkább az olasz és a japán felhasználók örülhetnek, mert nyelvükön öt régi szoftver válik (majd) ismét használhatóvá. A leendő kínai, héber és spanyol Windows 7 tulajdonosok három-három, már elavultnak hitt alkalmazást vehetnek ismét használatba, és mi, magyarok is figyelemben részesültünk (Infocentrum Road Register). Mindemellett néhány angol nyelvű programra is gondot fordított a Microsoft, ám ezekről – ki tudja, milyen okból kifolyólag – nem adott közre részletes listát a vállalat.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom