Connect with us

Hirdetés

technokrata

“Szétlopják” a Cebitet

Laptop

“Szétlopják” a Cebitet

Enyves kezű vásárlátogatók a német informatikai kiállításon.

Nem magyar sajátosság az óvatlanul hagyott elektronikai eszközök tönkretétele vagy eltulajdonítása – számos kiállító panaszkodott arra a múlt héten megtartott Cebit kapcsán, hogy több termékük is eltűnt a standokról. Legrosszabbul talán az A-Data járt: a tajvani céget két nagy értékű lopás is károsította. A vállalat nagykapacitású SSD-iről ismert; a solid state diskek pedig igen komoly értéket képviselnek napjainkban. Egyrészt kisméretűek, másrészt – a merevlemezekhez viszonyítva – drágán kerülnek forgalomba.

Nem lehet véletlen, hogy pont a memóriaalapú háttértárolót nézték ki a tolvajok. Annak ellenére tudták meglovasítani a közzétett SSD-ket, hogy azok egy védő üvegburkolat mögött ücsörögtek. „Nem vártuk, hogy valaki el fog lopni egy ilyen eszközt, főleg, mivel egy vitrinbe raktuk.” – nyilatkozta az A-Data egyik ledöbbent alkalmazottja, akinek az tűnt fel először, hogy a szintén kiállított kijelzők elsötétültek. Amikor odament, kideríteni a hibát, akkor látta meg, hogy lába kélt az SSD-nek.

A pofátlanság netovábbja, hogy nem is egyszerre vitték el a két eszközt. Az első egy 192 GB-os modell volt, ami kiskereskedelmi áron nagyjából 500 dollárba (az erős zöldhasú mellett kb. 110 ezer forintba) kerül. Miután a kiállítók kibosszankodták magukat, egy újabb SSD-t állítottak szolgálatba, ami viszont már „csak” 128 GB-os kapacitású. Volt – ugyanis a következő napon ezt is ellopták.

Egy ilyen SSD-t loptak el a Cebiten az A-Data standjáról

A nagyjából 300 dollár (65 ezer forint) értékű modellt azért voltak kénytelenek kirakni, mert élő bemutatónál nem lehet gyakorlatilag semmit sem érő utánzatokat használni. Ha a kiállító demonstrálni akarja a kiállított eszközök tudását, muszáj eredeti, működő példányokat bevetni. Ez a trükk azonban megmentette a Kingmax céget attól, hogy nagyobb kára keletkezzen Hannoverben: a Cebit alatt ezt a memóriagyártót is meglopták, ám a kiállított Micro SD kártyák csupán olcsó, műanyagból készült utánzatok voltak.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés